18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Özok: Yargıçlara güveniyoruz

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Özdemir Özok, Ergenekon davasında, yargıçlara güvendiklerini, adil ve hukuka uygun bir yargılama olacağına inandıklarını söyledi.

Önceki gün geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Karabük Baro Başkanı Tanju Korkut'un cenazesine katılan TBB Başkanı Özok, cenaze sonrası gündeme ilişkin soruları cevaplandırdı.

Özok, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün talimatıyla, kendisine bağlı Devlet Denetleme Kurulu'nu harekete geçirerek kamu kurumu niteliğindeki TOBB ve ATO gibi 16 meslek kuruluşunun hesaplarını incelemeye alması karına ilişkin açıklama yaptı.

xTürkiye Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok, bütün hesaplarının açık olduğunu ve
resmi web sayfasında dahi yayınladığını hatırlatarak, "Bununla ilgili olarak biz Devlet Denetleme Kurulu başkanına bilgi verdik. Bizim zaten bütün hesaplarımız açık. Bütün hesaplarımız internet ve web sayfamızda var. Demek ki öyle öngörmüşler. Bizim ondan yana çekincemiz yok. Rutin bir incelemeyse sorun yok. Barolar Birliği sadece Devlet Denetleme Kurulu değil, bizim pul paraları var onlar Sayıştay tarafından denetlenir. Bizim bütün idari işlerimiz Adalet Bakanlığı teftişine tabidir. Onlar gelir bakar. Dolayısıyla biz teftişe yabancı değiliz. Kaldı ki, biz bir hukuk kurumuyuz ve daha titiz davranırız. Biz onlardan gocunmuyoruz" dedi.

Ergenekon davasında iddianamenin mahkeme tarafından kabul edildiğinin hatırlatılması üzerine "Bundan sonra süreç mahkemede sürecek" diyen Başkan Özok, "Biz oradaki yargıçlara ve yargılamaya güveniyoruz. Dileğimiz adil ve gerçekten sonucu ortaya çıkacak sağlıklı hukuka uygun bir yargılama olur. Bazı gazetelerde çok şeyler yazılıp çiziliyor. Çok fazla karıştırılıyor. Bu aslında doğru değil. Yasaya aykırı davranıyorlar" ifadelerini kullandı.

TBB olarak her iki davadan nasıl bir sonuç bekledikleri sorusuna ise Başkan Özok, "Biz bir şey bilemeyiz. Biz falcı değiliz. Dosyalara bakarlar ve hakimler karar verirler. Onun için hiçbir yorum yapmak istemiyorum" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2008 Salı 17:05:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?