18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Polise aile içi iletişim semineri

Karabük Emniyet Müdürlüğü personeline "Aile İçi İletişim, Motivasyon, Stresle Mücadele ve Halkla İlişkiler" konularında konferans verildi.


Aile Danışmanı Alişan Kapaklıkaya tarafından Karabük Emniyet teşkilatı mensupları ve tüm kurum personeline, "Aile İçi İletişim, Motivasyon, Stresle Mücadele ve Halkla İlişkiler" konularında konferans verildi. Vali Nafiz Kayalı Gençlik Merkezi'nde düzenlenen konferansa, İl Emniyet Müdürü Hulusi Çelik, Şube Müdürleri, emniyet mensupları ve kurum çalışanları katıldı. karabaük Emniyet Müdürü Hulusi Çelik, "Aile iletişimimizi kurabiliyor muyuz? Çocuklarımızla yeteri kadar ilgilenebiliyor muyuz? Özellikle biz polisler ailemizi, çocuklarımızı çok iyi anlayamıyoruz.

Onların sorunlarıyla, dertleriyle yeterince ilgilenmiyoruz. Her fırsatta en değerli varlığımız çocuklarımız diyoruz, ancak onlara 1 saatimizi bile ayırmıyoruz. 70-80 personelimiz bütçelerini iyi ayarlayamadıklarından dolayı borç içinde yüzüyorlar. Ancak yapılan borçların hiçbiri çocuklarına, eşlerine veya ailelerine para harcadıklarından dolayı değil. Yanlış arkadaş seçimi, içki ve kumar borçlarından kaynaklanıyor. 60-70 personelimiz diğer illerden uyum sorunu yaşadıklarından dolayı Karabük'e gönderilmiş. Karabük eğitimde hep ilk 5'e giren iller arasında yer alıyor. Ancak eğitimdeki bu başarımız biz babalardan kaynaklanmıyor.

Çocuklarımızla, evin geçimiyle anneler ilgileniyor. Çok duyarlı anneler çocuklarının eğitimleriyle yakından ilgileniyorlar. Sorunlarımıza duyarlı olmalıyız. Sorunlarımıza daha duyarlı olursak evimizde de daha mutlu, huzurlu oluruz" dedi.


İl Emniyet Müdürü Hulusi Çelik'in konuşmasının ardından Aile Danışmanı Alişan Kapaklıkaya ise, ""Aile İçi İletişim, Motivasyon, Stresle Mücadele ve Halkla İlişkiler" konularında bilgiler verdi. Kapaklıkaya, ev, iş ve aile hayatından bahsederek, konferansa katılanları zaman zaman güldürdü, zaman zamanda düşündürdü.

Konferans esnasında ikince kez Karabük'te bulunduğunu bildiren Alişan Kapaklıkaya, "Mesleğim gereği Türkiye'nin bir çok iline giderek, değişik kesimlerde ki topluluklara konferanslar verdim. Bu konferanslarımda hep doğal davrandım ve katılanlarda bu doğallıktan hoşlanarak sıkıntı yaşamadılar" dedi

İha
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2008 Çarşamba 14:10:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?