22
Mayıs
2024
Çarşamba
KARABÜK

Polisin gurur günü

KARABÜK'TE POLİS HAFTASI ETKİNLİKLERİ

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 165. yıldönümü Karabük'te çeşitli etkinliklerle kutladı.

Etkinlikler kapsamında düzenlenen törende şehit polis memuru Recep Çakıl'ın ailesine Devlet Övünç Madalyası ve Beratı verildi.

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 165. yılı ve Polis Bayramı dolayısıyla ilk tören Atatürk Anıtı'nda gerçekleştirildi. Karabük Valisi Nurullah Çakır'ın Polis Merasim Birliğini selamlaması ile başlayan tören İl Emniyet Müdürlüğü çelenginin Atatürk Anıtı'na konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti.

Atatürk Anıtı'ndaki törene, Vali Nurullah Çakır ve eşi Cemile Çakır başta olmak üzere AK Parti Karabük Milletvekilleri Mehmet Ceylan ve Cumhur Ünal, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Ufuk Nayır, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, İl Emniyet Müdürü Hulisi Çelik, protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehit aileleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Törende bir konuşma yapan İl Emniyet Müdürü Hulisi Çelik, güvenlik algısının kişilerin sahip oldukları değerlerin tehlikelerden uzaklığı kadar olduğunu belirterek, “Cumhuriyetin huzur kentinde, Karabük polisi, temel hak ve özgürlüklerin korunması anlamında, kendi eğitim ve denetimini aralıksız sürdürmekte, bütün polis merkezleri, kamera ile donatılmış, MOBESE hizmeti şehir güvenliğine eklenmiş, araç ve gereçlerle donatılmış, en önemlisi yetişmiş uzman personel kadrosu ile Karabük halkına emin ellerdesiniz demektedir” dedi.

Vali Nurullah Çakır ise, Polis Teşkilatı'nın 165. yılını kutlayarak, “Öncelikle ebediyete intikal etmiş şehitlerimizi rahmet ve minnetle anarken geride kalan yakınlarına sabır ve sağlıklı, huzur içinde bir yaşam diliyorum. 165 yıl Türk Polisinin gurur yılıdır. Jandarma teşkilatımız kırsalda can ve mal güvenliğini sağlarken, polis teşkilatımızda 165 yıldır şanla, şerefle kent merkezlerinde halkımızın can ve mal güvenliğini sağlamaktadır. 165 yıllık süreçte dünyada yaşanan değişimlere karşı Polis Teşkilatımız da kendi değişimini sağlayarak günün ihtiyaçlarına cevap verebilme anlamında kendini sürekli geliştirmiştir. Polis teşkilatı bir yandan halkımızın can ve mal güvenliğini sağlarken, diğer taraftan çağın ve toplumun ihtiyaçları doğrultusunda bir takım sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerde de öncülük yapmaktadır. Emniyet teşkilatımızın daha huzurlu ve güvenli mekanlarda hizmet vermesi amacıyla yapacağımız ve iki yıl içerisinde bitireceğimiz emniyet hizmet binası yapımı ihale sürecine girmiştir ve yakın bir zamanda temellerini atacağız. Diğer taraftan Polis Meslek Yüksek Okulumuz bitme aşamasına gelmiştir. Burası da bittiğinde Karabük, güvenliği ile, asayişi ile her yönü ile güzel bir ortama taşınmış olacaktır. Ben sözlerimin sonunda tüm polis teşkilatı mensuplarının 165. yılını kutluyorum. Onlara aileleri ve sevdikleri ile birlikte huzurlu ve sağlıklı bir yaşam diliyorum” diye konuştu.

Vali Nurullah Çakır'ın konuşmasının ardından Şehit Polis Memuru Recep Çakır'ın eşi Asuman Çakır'a “Devlet Övünç Madalyası” takdimi yapıldı. Vali Nurullah Çakır, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından gönderilen “Devlet Övünç Madalyası”nı, Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde 6 Mayıs 2007 tarihinde adliye lojmanlarında nöbet tutarken terör örgütü PKK tarafından düzenlenen saldırıda ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan polis memuru Recep Çakıl'ın çocukları Burak Can Çakıl ve Bilal Çakıl ile şehidin eşi Asuman Çakıl'a verdi. Polis Teşkilatı'nın 165. yıl etkinlikleri kapsamında Atatürk Anıtı'nda düzenlenen tören Karabük Üniversitesi Kafkas Ekibi gösterileri ve Karabük Üniversitesi bayan mehter takımının gösterile ile devam etti.

Törende Emniyet Müdürlüğü motorize ekiplerini sergilediği akrobatik gösteriler ise katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi. Kutlama etkinlikle Çerçiler köyünde gerçekleştirilen 165. Yıl Polis Ormanı fidan dikimi töreni ile sona erdi.

KARABÜK'TE POLİS HAFTASI ETKİNLİKLERİ
KARABÜK'TE POLİS HAFTASI ETKİNLİKLERİ
KARABÜK'TE POLİS HAFTASI ETKİNLİKLERİ
KARABÜK'TE POLİS HAFTASI ETKİNLİKLERİ
İHA
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2010 Cumartesi 15:25:00
Güncelleme :13 Nisan 2010 Salı 09:08:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?