18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Polisten örnek hareket

POLİS RESMİ NİKAHSIZ OLAN ÇİFTİ EVLENDİRDİ

Karabük Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından 7 yıldır nikahsız olan ve 4 yaşında bir çocukları olan çifte resmi nikah kıydırıldı.

Karabük Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü öncülüğünde, Adatepe Mahallesinde sağlıksız bir evde yaşayan ve 4 yaşında Suat adında bir çocukları bulunan Raif Karademir (24) ve Mürvet Koçaklı (23) için Karabük Belediyesi Nikah Salonunda tören düzenlendi. Yedi yıldır resmi nikahsız yaşayan Raif ve Mürvet çifti için kollarını sıvayan Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği, çiftin önce yeni bir eve taşınmasını sağlayarak ardından nikah yapılması için çalışma başlattı. Toplum Destekli

Polislik Büro Amiri Ömer Becek ve personelinin girişimleri sonucu Raif ve Mürvet çifti, 4 yaşındaki çocukları Suat ile Karabük Belediyesi nikah salonuna geldi. Nikah şahitliğini Büro Amiri Ömer Becek ve görevli polis memuru Mehmet Yurtsever'in yaptığı Raif ve Mürvet Karademir'in nikahını evlendirme memuru Bahattin Gül kıydı.

Nikah sonrası gazetecilere açıklama yapan Raif Kardemir, 7 yıldır resmi nikahsız olduklarını söyleyerek, "Emniyet ekipleri bizlere destek olarak önce yeni bir ev buldu. Onların hakkını ödeyemeyiz. Nikahsız bir hayatımız vardı. Şimdi emniyetin sayesinde resmi nikah yaptık. Bundan sonra bir iş bularak aileme bakacağım" dedi.

Aileye öncelikle yeni bir ev ve çeşitli eşyaların temin edildiğini anlatan Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Ömer Becek ise, "Çiftle tanıştığımızda gerçekten yaşadıkları ortam bizi üzdü. Amirlik olarak çifte gerekli yardımları yaptık. Babaya iş imkanı sağlanacak. Ayrıca çiftin 7 yıldır nikahsız yaşadığını öğrendik. Bu haldeyken kimliksiz 4 yaşında bir de çocukları vardı. Bugün kendilerine nikah töreni düzenledik. Şimdi ikisi de mutlu. Çocuklarının kimlik kartı kendilerinin ise evlilik cüzdanı oldu.

Nikahlanarak devletin tanıdığı birçok haktan yararlanacaklar" diye konuştu.

Nikah töreninin ardından çifti, polis memurları ve basın mensupları tebrik etti.

POLİS RESMİ NİKAHSIZ OLAN ÇİFTİ EVLENDİRDİ
POLİS RESMİ NİKAHSIZ OLAN ÇİFTİ EVLENDİRDİ
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2011 Perşembe 18:21:03
Güncelleme :21 Ocak 2011 Cuma 18:39:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?