18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Recep Akdağ Karabük'de

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Bir ülkenin üzerinden göçmen kuşlar geçiyorsa ve vatandaş da evinin arka bahçelerinde tavuk ve benzeri hayvanları yetiştirmeye devam ediyorsa kuş gribi riski her zaman vardır" dedi. 

Bakan Recep Akdağ, Sağlıkta Dönüşüm Programı çerçevesinde gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Karabük'e geldi. Bakan Akdağ, ilk olarak Karabük Valiliği'ni ziyaret etti. Vali Sevim'den brifing alan Akdağ, açıklamalarda bulunarak, basın mensuplarını sorularını yanıtladı. Akdağ, Türkiye genelinde uygulanan Sağlıkta Dönüşüm Programları'nı inceleme ve değerlendirme gezilerine devam ettiklerini belirterek, "1984-1986 yılları arasında 24 yaşında genç bir hekim olarak devlet hizmeti yükümlülüğünü yaptığım, Karabük Merkez 1 No'lu Sağlık Ocağı'nda olmaktan da mutluyum. Karabük İlimize layık hizmetlerin, hükümetimiz tarafından bu kadar başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiş olması, bir de Karabük'ü görmek beni çok memnun etti. Biliyorsunuz hükümetimiz sağlığı öncelikli bir alan olarak belirledi. Sayın başbakanımızın takdiri ile Sağlıkta Dönüşüm Programı ismi ile reform programı hazırlandı. Tamamen kendi ülkemizin şartlarına uygun, ama dünyanın şartlarını da göz ardı etmeyen, dünyanın sağlık sistemlerinde geldiği noktayı dikkatle takip eden bir milli program olarak, yerli program olarak 4 yılda bizi sağlık açısından çok önemli noktalara taşıdı. Ama biz bunlarla yetinmeyeceğiz. Hem fiziki mekanlar açısından, hem de hizmetlerin erişebilirliği ve kalitesi açısından hizmetlerimizi büyük bir ciddiyet ve kararlılıkla, yol haritamızı da muntazam bir şekilde belirlemiş olarak devam ediyoruz. Bu sebeple Karabük'teyim. Yaz mevsiminde Sağlık Bakanlığı olarak illerimizde Sağlıkta Dönüşüm Programımızın inceleme ve değerlendirme gezilerine hazırlanmaktayız. Karabük'te arkadaşlarımız birkaç gündür çalışıyor. İl saha koordinatörlerimiz, il yöneticileri ile birlikte bütün ilçelerde ve merkez ilçede değerlendirmelerde bulundu. Ben de bugün incelemelerde bulunacağım" diye konuştu. 

Üniversite hastanelerinin yeşil kartlı hastalara bakmama gibi hakkı olmadığını belirten Akdağ, "Hiçbir üniversite hastanesinin böyle bir hakkı yok. Herhangi bir devlet hastanesi; bunun adı ister Sağlık Bakanlığı hastanesi olsun, ister üniversite hastanesi olsun, bir vatandaşı mağdur ediyorsa vatandaşımız gerekli yerlere şikayette bulunmalıdır. Buralar özel hastane değil. Bütün binaları devlet tarafından yapıldı. Ekipmanları devlet tarafından temin ediliyor. Çalışanlarının maaşları genel bütçeden ödenen devlet kurumlarıdır. Bu nedenle böyle keyfi uygulamalara mutlaka vatandaşımız gerekli şikayetleri yaparak ve işini takip ederek cevap vermelidir" dedi.

"HASTANELERİMİZDE ÖZEL GÜVENLİK SİSTEMLERİNİ DEVREYE SOKMAYA BAŞLADIK"
Bütün Türkiye'de hastanelerde özel güvenlik sistemi kurulduğunu söyleyen Akdağ, "Bütün Türkiye'de hastanelerimizde özel güvenlik sistemi kuruldu ve bir taraftan ihaleler devam ediyor. Bunlar kuruluyor. Bizim dönemimizde, hastanelerimizde özel güvenlik sistemlerini devreye sokmaya başladık. İfade ettiğim gibi birçok şehrimizde kuruldu. 'Bütün Türkiye'de olduğu gibi tartaklamalar devam ediyor' ifadesini doğru bulmuyorum. Çünkü yaptığımız incelemeler istatistik sonuçları. Yine bizim dönemimizde fedakarca çalışan sağlık personelimize karşı kaba davranışların sayısında önemli bir azalmaya işarettir" ifadelerini kullandı. 

Bakan Akdağ, göçmen kuşların güzergahı üzerinde bulunan Türkiye'de kuş gribi riski bulunduğunu kaydederek, "Bütün valiliklerimiz, valiliklerimizle birlikte belediyelerimiz ve sorumlu bütün kurumlarımız, oluşturduğunuz Türkiye genel planı çerçevesinde çalışmalarına devam ediyor. Bir ülkenin üzerinden göçmen kuşlar geçiyorsa ve vatandaş da evinin arka bahçelerinde tavuk ve benzeri hayvanları yetiştirmeye devam ediyorsa kuş gribi riski her zaman var. Onun için vatandaşımızı sizlerle birlikte bilgilendirmeye devam edeceğiz. Şunu da özellikle ifade etmeliyim ki bu hususta basınımıza çok görev düşüyor. Bizim eğitim çalışmalarımızda en değerli ortağımız, bize en büyük katkıyı verecek olan değerli basınımızdır. Dolayısı ile bu çalışmaları yine basınımızla birlikte sürdüreceğiz. Kuşkusuz bire bir eğitim çalışmalarımız da devam edecektir" diye konuştu. 

Özel hastanelerin tedavi farkı almasına 2007 başından itibaren kısıtlama getireceklerini ifade eden Akdağ, "Bu konuda en büyük tedbiri vatandaşımız alacak. Ben vatandaş olsam, bir özel hastane benden fark istiyorsa ben o hastaneye gitmem. Çünkü devletin hastanesi de bu hizmetleri veriyor. Zaten 2007'nin başından itibaren fark alma konusunda çok büyük bir kısıtlama getirilecek. Sosyal güvenlik kurumunun anlaşma yapacağı özel sağlık kuruluşları, sadece yatan hastalar için bir anlamda otelcilik farkı diyebileceğimiz bir fark alacak. Bunun dışında verdikleri sağlık hizmetleri için bir fark alamayacak. Ben bugün için söylüyorum, ben vatandaş olarak konuşuyorum. Benden fark almak isteyen hastaneden ben hizmet almam" dedi. 

Bakan Akdağ, konuşmasının ardından Karabük Belediye Başkanlığı'na ve AK Parti Karabük İl Başkanlığı'na bir ziyaret gerçekleştirdi. Bakan Akdağ daha sonra, Şirinevler ve Karabük Devlet Hastaneleri'nde incelemelerde bulundu. Karabük Merkez 1 No'lu Sağlık Ocağı'nı da ziyaret eden Bakan Akdağ, Sağlık Ocağı'nda çalışan mesai arkadaşlarından emekli olanların da geldiğini görünce, onlarla birlikte fotoğraf çektirdi. Bakan Akdağ, sağlık ocağında 15 yaşındaki Sedanur Yıldız isimli kız çocuğunu doktor önlüğünü giyerek muayene etti. Akdağ incelemelerin ardından, sağlık personeli ile basına kapalı olarak gençlik merkezinde bir toplantı yaptı.

aa
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2006 Cuma 23:17:59
Güncelleme :22 Eylül 2006 Cuma 17:11:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?