18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Reklam vergileri yeniden belirleniyor

Karabük Belediye Başkanı Hüseyin Erer, 4 Nisan Pazartesi günü toplanacak Belediye Meclisi’nde, ilan reklam vergilerinin ve oluşturulan Kent Konseyi tüzüğünün yeniden görüşüleceğini açıkladı.

Belediye Başkanı Hüseyin Erer, uzun süredir Karabük gündemini meşgul eden ilan-reklam vergilerini çevre illerle kıyaslayarak ve şu ana kadar ışıksız 34 YTL, ışıklı ise 50 YTL olan vergilerin yeniden görüşülerek değerlendirilmesi konusunda meclise teklif sunduğunu kaydetti.

Başkan Erer, "4 Nisan tarihinde Belediye Meclisimizin olağan toplantısı var. Çok önemsediğim ve hassas bu konuyu meclise taşıyacağız. Birincisi Karabük gündeminde uzun süredir yer alan ilan reklam tabela vergileri konusudur. Çevre illerdeki özellikle AK Partili olmayan illerle de kıyaslayalım; Bartın Belediyesi’nde ışıksız tabela 50 YTL, ışıklı tabela 100 YTL, Ereğli Belediyesi’nde ışıksız 50 YTL, ışıklı tabela 60 YTL, Bolu Belediyesi’nde ışıksız tabela 35 YTL, ışıklı tabela 45 YTL, Yenice Belediyesi’nde ışıksız tabela 50 YTL, ışıklı tabela 75 YTL, Karabük Belediyesi ise ışıksız tabela 34, ışıklı tablea 50 YTL’dir" dedi.

Başkan Erer açıklamasına şöyle devam etti: "Şu anda Karabük Belediyesi olarak esnaflarla yaptığımız görüşmeler sonucunda ve şu anda esnafımızın durumunu da göz önüne alarak, Karabük Belediyesi’nin 150 milyar civarında zararını da göze alarak, 4 Nisan tarihinde yapılacak olan Belediye Meclisi’ne ilan ve reklam vergilerinin ilgili kanunlarda belirtilen en alt limitlerden alınması için bir teklif sunuyoruz. Meclisimizin bilgileri var, konuyu Meclis’te gündeme getireceklerdir. İlan reklam vergilerinin taban miktarı 31.12.2004 ve 25687 sayılı resmi gazetede ilan edilen ve 5281 sayılı kanunda ışıksız reklamlardan alt limit olan 20 YTL ve ışıklı reklamlardan yine alt limit olan 30 YTL alınmasını meclisimizden talep ettik ve arkadaşlarımız uygun geldiği şekilde karar verecekler. Daha önce ilan reklam vergileri yatırmış olan vatandaşlarımız da varsa bunlarınki de mahsup edilecektir. Kimsenin kaybı olmayacaktır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2005 Cumartesi 20:39:36
Güncelleme :9 Nisan 2005 Cumartesi 17:41:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?