18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Rektör'den Vali'ye ziyaret

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Rektörü Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz, beraberindeki heyetle Karabük Valisi Cemalettin Sevim’i makamında ziyaret etti.

Erciyes Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Bina Bilgisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Yurtsever’in Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’ne dekan olarak asaleten atanmasından dolayı ZKÜ Rektörü Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz, Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Yurtsever, Karabük Teknik Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ethem Sait Öz Karabük Valisi Cemalettin Sevim’i ziyaret etti. Ziyarette, Rektör Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz, Karabük’teki fakülte binaları hakkında bilgiler verdi.

ZKÜ Rektörü Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz, Karabük Teknik Eğitim Fakültesi binasının tamamlanmak üzere olduğunu ve Mart ayı sonu itibari ile yeni binanın hizmete gireceğini, KARDEMİR tarafından yaptırılacak olan Mühendislik Fakültesi binasının da bu yıl temellerinin atılacağının müjdesini verdi.

ZKܒye bağlı Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’ne dekan olarak atanan Prof. Dr. Hüseyin Yurtsever ise ziyarette yaptığı konuşmada, Karabük’e gelmekten mutlu olduğunu ifade ederek, "Safranbolu geleneksel mimari dokusunu koruyabilmiş seçkin yörelerden biri. Uluslararası düzeyde bir isme sahip. Böyle bir yere Güzel Sanatlar Fakültesi ve Mimarlık bölümü çok yakışır. Bu okulun bugüne kadar kurulup gelişmesinde emek verenler kutlanmaya değer bir görev yapmışlar. Bizler de bu uğurda katkı koyabilirsek kendimizi mutlu hissedeceğiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2005 Cuma 16:15:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?