21
Mayıs
2024
Salı
KARABÜK

Robot yarışmasında 4 derece birden!

Karabük Üniversitesi Robot Kulübü geçtiğimiz hafta yapılan robot yarışmalarında Türkiye 1.si, 2.si, 3.sü ve 4.sü olma başarısı gösterdi. Robot Kulübü aynı zamanda en başarılı ekip seçildi.


Karabük Üniversitesi bu yıl katıldığı Milli Eğitim Bakanlığı Robot Yarışmaları ve Uluslar arası ODTÜ robot günlerinden 5 ödülle döndü. Karabük Üniversitesi Robot Kulübü Milli Eğitim Bakanlığı ile Japonya Uluslar arası Ajansı (JICA) Türkiye ofisi işbirliğinde 5 - 6 Mart 2009 tarihlerinde düzenlenen, 109 Lise ve 18 Üniversitenin katıldığı 3. Robot yarışmasına, Karabük Üniversitesi Robot Kulübü serbest kategoride 1, çizgi izleyen robot kategorisinde 4 ve sumo robot kategorisinde 5 robot ile katılmıştı. Karabük Üniversitesi Robot Kulübü 94 robotun katıldığı suma robot kategorisinde 'Bük' isimli robot ile Türkiye 1.si, 'Kalkan' isimli robot ile de Türkiye 3.sü oldu. 'Bük' isimli sumo robotu finalde İzmir Çınarlı Endüstri Meslek Lisesi'nden katılan 'Batusay' isimli robot ile karşılaştı ve birinci oldu. Karabük Üniversitesi Robot Kulübü 275 robotun katıldığı çizgi izleyen robot kategorisinde ise 'Kara' isimli robot ile Türkiye 3.sü oldu.


Yine 7 - 8 Mart 2009 tarihlerinde 2009 Uluslar arası ODTÜ robot günlerinde serbest kategoride 2, çizgi izleyen robot kategorisinde 5 ve suma robot kategorisinde 7 robot ile yarışmalara katılan Karabük Üniversitesi Robot Kulübü 'Kırık' isimli robot ile Türkiye 2.si, 'Kopoy' isimli robot ile Türkiye 3.sü, 'Kara' isimli robot ile de Türkiye 4.sü oldu.


Karabük Üniversitesi'nde düzenlenen basın toplantısı ile üniversitenin ve öğrencilerin başarısı ile gurur duyduğunu söyleyen Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, "5 Mart tarihinde arkadaşlarımızı robot yarışmasına birlikte uğurlamıştık. Bugün görüyorsunuz, Karabük Üniversitesi başarılarla döndü. Üniversitemizi ve şehrimizi en iyi şekilde temsil ettiler. Ben sizlerin huzurunda yarışmaya katılan tüm arkadaşlarıma göstermiş oldukları bu başarıdan dolayı şükranlarımı arz ediyorum. Karabük halkına da gelecek yıllarda Karabük Üniversitesi'nin başarılarının devamının geleceğini vaad ediyorum. Karabük halkı da bizi destekleyecek olursa, Uluslararası kanallarda sürekli Karabük şehrini, Karabük Üniversitesini yazmaya devam edecek" dedi.
2 yıl önce kurulan Karabük Üniversitesi'nin başarısının sırrını da açıklayan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal sözlerini şöyle sürdürdü:
"Başarının sırrı, biz hedefini koymuş ve hedefine ulaşmaya çalışan bir üniversiteyiz. Bu bir günün içinde ortaya çıkan bir çalışma değil. Geçen yıl elde ettiğimiz başarıdan sonra arkadaşlarımızla bir araya geldik. Üniversitemizi nasıl temsil edeceğimizi, Üniversitemizi nasıl ön plana çıkaracağımızı tartıştık. Robot yarışmalarında alt yapımızın çok uygun olduğunu, arkadaşlarımızın bu işe yatkın olduğunu ve bu alanda yatırım yaparsak, kendimizi gösterebileceğimize kanaat getirdik. Kesinlikle çalışarak, planlayarak, yeniden çalışarak bu başarıyı elde ettik. Milli Eğitim Bakanlığı Teknik Eğitim Müdürümüz beni aradı en başarılı ekip olarak ta bizi seçmişler. Bizi tebrik etti. Karabük Üniversitesi bu yarışmalara katılarak gelecek yılda daha başarılı öğrencileri bünyesine alacaktır. Çünkü yarışmaya katılan Meslek Liseleri vardı. Bu Liselerde okuyan başarılı öğrencilerde umuyorum ki gelecek yıl Karabük Üniversitesi'ni tercih edeceklerdir. Karabük Üniversitesi'ni ve şehrimizi en iyi şekilde temsil ettik diye düşünüyoruz. Öğrencilerimle, Üniversitemle ve Karabük ile gurur duyuyorum."

iha
Yayın Tarihi : 10 Mart 2009 Salı 19:10:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?