18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

'S' plaka tescilinde 31 Ağustos son

Karabük Belediyesi'nden yapılan açıklamada, özel servis araçları hizmet yönetmeliğine göre, belediye sınırları ve mücavir alan içerisinde personel taşımacılığı yapanların araçlarını, 31 Ağustos 2007 tarihine kadar personel servis aracı olarak tescil ettirmeleri gerektiği bildirildi.

Karabük Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, "Karabük Belediye sınırları ve mücavir alan içerisinde özel servis araçları hizmetlerinin düzenli bir şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla, Karabük Belediyesi özel servis araçları "S" Plakalı hizmet yönetmeliği, belediye meclisinde Nisan 2007 olağan toplantısında kabul edilerek, 5393 Sayılı Belediye Kanununa göre onaylanarak yürürlüğe girmiştir. Yürürlüğe giren yönetmelikle, "S" Plakalı Özel Servis Araçlarının taşıma hizmetlerini düzenli ve güvenli hale getirmek, hangi koşullar altında ve ne şekilde çalışacaklarını ve bu amaçla taşıma yapacak gerçek veya tüzel kişilerin, yeterlik ve çalışma şartlarını belirlemek, yönetmeliğin gerekli kıldığı denetim hizmetlerini yapmak, servis taşımacılığının geliştirilmesi ve disiplin altına alınması, korsan taşımacılığın önlenmesi ve fiilen çalışmakta olan şoför esnafının haklarının korunması amaçlanmaktadır. Tescil işlemi için söz konusu araç sahiplerinin, 31 Ağustos 2007 günü mesai bitimine kadar Belediye Zabıta Müdürlüğü Trafik Servisine müracaat ederek tescil işlemlerini tamamlamaları gerekiyor" denildi.

Açıklamada ayrıca, söz konusu tarihten sonra belediye sınırları içinde "S" plakalı araçlar dışında servis işi yapılmasına izin verilmeyeceği de belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2007 Pazartesi 18:26:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
BİROL AKARSU IP: 85.97.135.xxx Tarih : 11.09.2007 01:42:41

İstanbulda da okul servis araçları j plaka olaçaktı ama olmadı umarım bu sağlıklı olur.?