18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Safran soğanı, kubbe oldu

Karabük'ün Safranbolu ilçesine ismini veren safran çiçeğinin soğanı, camiye kubbe oldu. 400 kişilik kapasiteye sahip cami hizmete girerken resmi açılışı 24 Kasım'da gerçekleştirilecek.

İşadamı Şefik Dizdar tarafından Çevrik Köprü mevkiindeki tesislerin önüne safran soğanından esinlenerek farklı bir formda modern bir cami yaptırıldı. Cami, Kasım ayında Safran bitkisinin çiçek açmasıyla birlikte ibadete açıldı.

Altınla eşdeğer tutulan safran çiçeği soğanlarının bir su damlası şeklinde bereketi simgelemesinden esinlendiğini söyleyen camiyi yaptırına işadamı Şefik Dizdar, "Dünyanın 7 harikası içinde yer alan Hindistan'daki taç mahal ve Moskova'daki Kremlin Sarayı'nın kubbelerinin de safran soğanına benzediğini gördüm. Bunları görünce Safranbolu'ya adını veren safran çiçeğinin soğanına benzeyen ve yağmur damlacığı şeklindeki formu teşkil eden çatının örtüsü insanla yaratıcısı arasındaki bağı simgeliyor.

Dış mekanın vuruculuğunun yanı sıra iç mekandaki minber ve hutbe kürsüleri Safranbolu ahşap incelikleri ile yapıldı. Burada çalışlarımız için bir mescidimiz vardı, ancak yoldan geçen ve alışverişe gelen vatandaşlarımızın da ibadetlerini yapmaları için bu camiyi inşa ettik. Camide 400 vatandaşımız ibadetl yapabilecek. Şuan hizmete giren caminin resmi açılışını ise 24 Kasım'da yapacağız" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2007 Perşembe 15:57:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?