18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Safranbolu Belediyesi'nde zam sevinci

Safranbolu Belediyesinde çalışan 72 işçiyi kapsayan, Belediye ve Belediye İş Sendikası arasında yürütülen 2 yıllık toplu sözleşme görüşmeleri olumlu sonuçlanarak imzalandı.

Safranbolu Belediyesi Toplantı salonunda gerçekleşen görüşmelere Safranbolu Belediye Başkanı Nihat Cebeci, Belediye İş Sendikası Genel Mali Sekreteri Cahit Korkmaz, Safranbolu Belediye Başkan Yardımcısı Bahattin Eroğlu ve Belediye İş Sendikası Karabük Şube Başkanı İlhami Yılmaz katıldı.

Safranbolu Belediyesi'nde çalışan 72 işçiyi kapsayan toplu sözleşme müzakereleri Belediye ve Sendika arasında anlaşılarak sonuçlanmıştır. Toplu iş sözleşmesi ile 2008 yılında ilk altı ay için yüzde 5 ikinci altı ay içinse yüzde 4, 2008 yılının yaşanacak yıllık tüketici enflasyonuna ilave 2 puan refah payı konularak çıkan rakamda 2009 yılında ücret zammı artışı olarak uygulanacak.

Anlaşma sonrası ortak yapılan açıklamada, "2 yıl olarak uygulanacak toplu iş sözleşmesinde mevcut sosyal haklar aynen korunmuş olaya bağlı sosyal yardım ödemeleri ücrete bağlı olarak ücret artış oranında artırılmıştır. Bu sözleşme işçilerimiz gelir durumu ve belediyemizin gelir durumu incelenerek imkânlar zorlanarak yaşanmış enflasyon üstünde zam alınmıştır. 2 yıllık sözleşme tekrar taraflara hayırlı olsun" denildi.

Konuşmanın ardından işçilerin alkışları arasında taraflar sözleşmeyi imzalayarak birbirlerini kutladılar.

iha
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2008 Pazar 13:33:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?