18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Safranbolu Çin'de tanıtılacak

Dünya miras şehirleri arasında bulunan Karabük'ün tarihi ilçesi Safranbolu World Travel fuarına katılıyor.


UNESCO tarafından Dünya Miras Şehri listesinde bulunan ve 3 bin yıllık geçmişi ile tarihe ışık tutan Safranbolu Nisan ayında Çin'in Shanghai kentinde düzenlenen World Travel fuarında tanıtılacak.
Dünyanın en büyük turizm fuarları arasında gösterildiği bildirilen World Travel fuarı kapsamında Çin'de Nisan ayı başında gerçekleştirilecek etkinliğe konsept kent olarak davet edildiğini belirten Safranbolu Belediye Başkanı Nihat Cebeci, "Yaklaşık 6 yıldır Safranbolu'nun dünyadaki yerini alabilmesi ve daha fazla tanıtılması için büyük çaba harcıyoruz. UNESCO tarafından yapılan bütün toplantılarda ilçemizi temsil ettik, bu toplantılarda da tek amacımız tanıtım oldu. Çalışmalarımız şimdi meyvelerini veriyor, dünyanın en büyük fuarında dünyanın en büyük kuruluşu bizi örnek şehir olarak gösterecek. Fuarda, UNESCO tarafından korumada örnek kent olarak Safranbolu'nun tanıtımı yapılacak.

Bu kolay bir şey değil. Shanghai kentinde dünyanın bütün dünya miras kentleri yerini alacak. O isimler orada konsept şehir olarak Safranbolu'ya bakacaklar ve bizim kültürümüzü bir kez daha tanıyacaklar. Bundan büyük heyecan ve gurur duyuyoruz. Dünya miras kenti olarak başarımız ortadadır. Çin'de el sanatlarımızdan da örnekler sunacağız. Tarihi evlerimizin değişik boy ve şekillerde ama bire bir konaklarımızı yansıtan maketleri sergileyeceğiz. Ayrıca tanıtım adına elimizdeki film, belgesel, broşür ve kitap gibi materyallerimizi dağıtacağız. Fuar için belediyemize, Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası ile Safranbolu Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği destek veriyor. Fuarın, bölge turizmine önemli katkı sağlayacağına inanıyorum'' dedi.

İha
Yayın Tarihi : 20 Mart 2009 Cuma 22:49:08
Güncelleme :21 Mart 2009 Cumartesi 00:19:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?