18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Safranbolu festivale hazır

11. ALTIN SAFRAN BELGESEL FİLM FESTİVALİ HAZILRIKLARI

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Belgesel Film Festivali'nde hedeflerinin "Kültürel Miras ve Korumacılık" temasının ışığı altında tarihsel, kültürel, doğal çevrenin geleceğe taşımasını sağlayabil olduğunu söyledi.

Karabük'ün Safranbolu ilçesi Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, 24-26 Eylül tarihleri gerçekleşecek olan 11. Altın Safran Belgesel Film Festivali hazırlıklarının tamamlandığını belirtti.

Safranbolu geleneksel Türk toplum yaşantısının tüm özelliklerini yansıtan ve uzun tarihi geçmişinde oluşturduğu kültürel mirası çevresel dokusu içinde koruyan örnek bir kent olduğunu belirten Başkan Aksoy, "Sahip olduğu zengin kültürel mirası şehir ölçeğinde korumadaki başarısı Safranbolu'yu 'Dünya Kenti' ününe kavuşturmuş ve UNESCO tarafından 1994 yılı sonunda 'Dünya Miras Listesine' dahil edilerek insanlığın ortak mirası haline gelmiştir. Tarih içinde nadide bir hazine gibi tüm doğallığıyla karşımıza çıkan, kent ölçeğinde korumanın en güzel örneği Safranbolu'muzda, Eylül 2000 tarihinden beri düzenlenen Altın Safran Belgesel Film Festivali, Eylül 2004 yılından bu yana uluslararası ölçekte düzenlenmiştir. Bu yıl, 24-26 Eylül 2010 tarihlerin de Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivalinin 11.'si gerçekleştireceğiz. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivalimizin amacı, özelde Safranbolu, genelde yurdumuzda bulunan kültürel değerlerin 'Korunması ve Geleceğe Miras' olarak taşınmasına gerekli duyarlığı sürdürmek, belgesel film festivali aracılığı ile güncelleştirmektir. 'Kültürel Miras ve Korumacılık' temasının ışığı altında tarihsel, kültürel, doğal çevrenin geleceğe taşımasını sağlayabilmektir. 10. yılımızda Suha Arın Kültür ve Sanat Merkezinin açılışını yapmış olup, değerli ustamızın meslek hayatında kullandıkları önemli eşyaların ve almış oldukları ödüllerin sergilendiği bu merkez, Sanatsever ve kıymetli belgeselcilerin belgesel film katkıları ile ileride önemli bir film arşivi haline getirilmesi planlanmaktadır. 11. yılımızda da geçen yıl olduğu gibi kuracağımız açık hava sinemalarında ve Suha Arın Meydanında ve Kültür-Sanat Merkezinde ödül alan belgesel film gösterimlerine ve özel gösterimlere yer vereceğiz. Öğrencilerle yapılacak çalıştaylar da hazırlanacak olan film ise gala gecesinde gösterilecektir" dedi.

Şehir ölçeğinde koruma altına alınmış, bir dünya markası olan Safranbolu'yu koruma konusu devletimizin, ülkemizin insanların ve tüm dünya insanlarının ortak sorumluluğu olduğunu da dile getiren Belediye Başkanı Necdet Aksoy, "Böylece Safranbolu'muzun ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtılması, ülkemizin var olan kültürel zenginliklerinin işlenmesi, belgesel film aracılığı ile bilgi, belge ve doküman arşivinin oluşturulması ve bölgede 'Kültür Turizminin' gelişmesi amaçlanmaktadır. Başarılı ve katılımı yüksek bir festivalin eksiksiz bir şekilde gerçekleştirilmesi için hummalı çalışmalarımız devam etmektedir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2010 Perşembe 13:04:03
Güncelleme :18 Eylül 2010 Cumartesi 17:21:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?