23
Mayıs
2024
Perşembe
KARABÜK

Safranbolu Konağı Berlin fuarında

BERLİN FUARI İÇİN SEYYAR SAFRANBOLU KONAĞI

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, Almanya`da düzenlenecek fuar için tarihi bir evin küçültülmüş modeli yapıldı.

Daha önce Japonya, İzmir ve İstanbul fuarlarına kullanılan maket Safranbolu evininin Berlin Fuarındaki standa sığmadığından yeni bir Safranbolu Konağı, Safranbolulu ustalara yaptırılarak fuarda sergilenecek.

Yaklaşık 1,5 ayda yapılan ve tarihi evlerin tüm özelliklerini barındıran küçük konak, 15 parçaya ayrılarak konteynıra yüklenip Almanya'ya gönderildi.

Almaya'da dünyanın en büyük fuarlarından bir tanesi olan ve Dünya Turizm Borsası olarak ifade edilen Berlin Fuarının onur ülkesi Türkiye olduğunu söyleyen Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, " Berlin fuarından Türkiye büyük bir yer işgale edecek. Safranbolu Belediyesi olarak bölgemizi tanıtmak için bizde o fuarda yer alıyoruz. Türkiye standının yanı sıra Fuarda oluşturulan Kültür holünde ise 60 metre kare bir yerimiz daha var. Buraya Safranbolu evinin yeni bir maketini yaptık. Japonya fuarında yer alan maket evimiz oraya sığmadığından yenisini inşa ederek Berlin'e getiriyoruz. İsviçre ve Hollanda gibi ülkelerin arasında kültür holünde Safranbolu evini tanıtacağız. Amacımız Safranbolu'yu dünya ölçeğinde tanıtma hedefindeyiz. Bize destek veren başta TBMM Başkanımız, Karabük Valisi, İl Genel Meclis Başkanı ve İl Kültür Müdürlüğüne çok teşekkür ediyoruz. Dünya Safranbolu'nun değerlerini çok daha yakından tanıyacaktır bundan sonraki çalışmalarımızda" dedi.

Diğer yandan içerisindeki geleneksel sediri, ahşap işlemeleriyle Safranbolu mimarisini birebir yansıtan ve 3 saatte monte edilebilen konağı gezen ziyaretçilere ünlü Safranbolu lokumu ve Safran çayı ikram edilerek, bölgenin tanıtımı da yapılacak.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2010 Salı 13:01:02
Güncelleme :2 Mart 2010 Salı 13:55:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?