18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Safranbolu konaklarına restorasyon

Karabük'ün Safranbolu ilçesindeki tarihi 18 konağın, Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu tarafından restore ettirileceği bildirildi.

Safranbolu Belediye Başkanı Nihat Cebeci, kurumun vefat eden kurucusu Çelik Gülersoy'un adını taşıyan caddedeki 18 konağın, hazırlanan projenin Anıtlar Yüksek Kurulunda onaylanmasının ardından, restorasyonuna başlanacağını söyledi. Kurumun geçmiş yıllarda da ilçedeki konakların onarımına önemli katkılar sağladığına dikkati çeken Cebeci, şöyle konuştu:

“Herhangi mimari plana dayanmaksızın inşa edilmiş konaklarımız, çok sayıda yerli ve yabacı turistin ilgisini çekiyor. Tarihi evlerin korunmasına ve restorasyonuna çok önem veriyoruz. Türkiye Turing ve Otomobil Kurumunun hazırlattığı proje doğrultusunda gerçekleştirilecek çalışmalarla evler turizme kazandırılacak. Kurum, hiçbir karşılık beklemeden evlerin aslına uygun restorasyonunu yaptıracak. Projenin onaylanmasının ardından da çalışmalara kısa sürede başlanacaktır.”

Cebeci, Safranbolu'da 18, 19. ve 20. yüzyıldan kalma konaklara her geçen gün turist ilgisinin arttığını, korumacılık konusundaki bilincin de örnek alınması gerektiğini kaydetti.




AA
Yayın Tarihi : 5 Mart 2007 Pazartesi 18:05:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?