18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Safranbolu kongre turizminin gözdesi olacak

Karabük Valisi Can Direkçi, turizmde gelinen noktayı yeterli görmediklerini belirterek, kongre turizmi konusunda ciddi hedefleri olduğunu söyledi.

Vali Direkçi, Safranbolu Turizmine Katkıda Bulunan Esnaflar Derneği yöneticilerini makamında kabul etti. Direkçi, Safranbolu için çok güzel beklentilerinin ve hayallerinin olduğunu kaydetti. Safranbolu'nun, Karabük'ün gelişmesinde önemli kilometre taşlarından birisi olduğunu söyleyen Direkçi, " Turizmde gelinen noktayı yeterli bulmuyoruz. Turizmin çeşitlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bununla ilgili oluşturduğumuz bir takım stratejilerimiz var. Bu strateji planının çok küçük bir bölümünü de yılbaşından bu yana uygulamaya sokmuş durumdayız. Kongre turizmi konusunda ciddi hedeflerimiz var, çalışmalarımız var. Kongre merkezi yapılması konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Proje ihalesi yapıldı ve önümüzdeki günlerde hazırlanan projenin geleceğini biliyoruz. Oluşturulan bu merkezden hem Safranbolu, hem de Karabük büyük ölçüde faydalanacaktır" dedi.

Direkçi, esnafları işbirliğine çağırarak, "Sizlerle işbirliği içinde olmamız gerekir. Biz tek başımıza yola çıktığımızda belli mesafeler kat edebiliriz ama tam anlamıyla başaramayız. Onun için mutlaka vatandaşlarımızla birlikte, hizmet götürmeyi düşündüğümüz o sektörün içinde bulunan tüm kesimlerle birlikte hareket etme anlayışı içindeyiz. Sizlerin amaçlarınızı gerçekleştirmede bizlere de görevler düşüyor. Şu anda bir proje üzerinde çalışıyoruz. Gönüllü Rehberlik Kursları açmayı düşünüyoruz. Gelen turistlerle ilk etapta karşılaşan rehberlerimizin belirli bir kurstan geçmesi gerekiyor. Onların eğitimi ile ilgili girişimlerimiz var. Her şeyin ötesinde profesyonel bir yaklaşım gerekiyor. Her alanda profesyonelliği ön plana almamız gerektiğini düşünüyoruz. Amatörlüğe bizim uğraşlarımız arasında yer yok. Amatörlükte, başarısızlıkla her an karşı karşıya gelinebilir. Bu nedenle mutlaka profesyonelce yaklaşılmasını arzu ediyoruz" diye konuştu.

Dernek Başkanı Saim Çelik ise, Safranbolu esnafları olarak derneğe gönül verdiklerini belirterek, "Şuan 73 üyemiz bulunmaktadır. Safranbolu'da turizm adına çalışmalarımız var. Biz turizmi bilmiyorsak öğrenelim, öğrenemiyorsak öğretecek insanların bize yardımcı olmaları dileğiyle yola çıktık. Birlik ve beraberlik içinde çalışma arzusundayız. En büyük arzumuz Safranbolu'nun görünümünü, tarihi dokusunu bozmadan gelen turistlere hizmet verebilmek" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2007 Çarşamba 18:46:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?