18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Safranbolu'da bindallılar yarıştı

Safranbolu Belediyesi ile Safranbolu Halk Eğitim Merkezi ve Akşam sanat okulu organizasyonunda Bindallı yarışması düzenlendi.


Safranbolu İlçe Halk Eğitim Merkezinde yapılan programa Karabük Valisi Can Direkçi'nin eşi Aysen Direkçi, Kaymakam İzzettin Küçük ve eşi İl Genel Meclis Başkanı Hüsnü Özcan, Safranbolu Belediye Başkan yardımcısı Bahattin Eroğlu, İlçe Milli Eğitim camiası, kursiyerler ve çok sayıda davetli katıldı.


Safranbolu'nun yöresel kıyafeti olan ve üretimi yok denecek kadar azalmış olan Bindallının devamı için Belediye ve Milli Eğitim tarafından kurs açılmıştı. Bu kursu tamamlayan kursiyerlere belgeleri verildi. Ayrıca kursiyerlerin hazırladıkları Bindallı kıyafetleri yine kendileri tarafından bir defile ile sunuldu.
Bindallı işlemeciliğini çoğaltmak için yapılan ödüllü yarışmada ise 1. Aysel Demir, 2. Keriman Taşdelen, 3. ise Yasemin Can oldu.
Ödül ve sertifika töreninden sonra kursiyerlerin yıl boyunca hazırlamış olduğu el sanatları sergisi açıldı. Serginin gezilmesinin ardından tören sona erdi.

İha
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2008 Salı 23:33:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?