18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Safranbolu'da Cebeci, yeniden aday

Dünya'nın en iyi korunan 20 şehri arasında yer alan Safranbolu'da mevcut Başkan Nihat Cebeci, yeniden aday olduğunu açıkladı.

2009'un Mart ayında gerçekleşecek olan yerel seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (AK Parti) yeniden Safranbolu Belediye Başkanlığına aday olduğunu açıklayan mevcut Başkan Nihat Cebeci, "Safranbolu gerçekten herkesin imrendiği, özendiği dünyanın ve ülkemizin göz bebeği olan bir kent. Yaklaşık 6 yıldır bu şerefli ve onurlu görevi yerine getirmeye çalışıyoruz" dedi.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın örnek olarak gösterdiği tarihi kentlerden biri olan Safranbolu'da, hizmet etmek ve getirmenin çok farklı olduğunu kaydeden Başkan Cebeci, "Bu şehirde hiçbir şey yapmamak, çok şeyden daha iyi oluyor. Safranbolu'nun 1930'lardaki görüntüsü neyse 2008'de aynı. Buraya talip olan insan, tarih ve sanat alanında bilgi sahibi olması gerekir. Safranbolu'da önümüzdeki süreçte başkanlık yapmanın çok kolay olduğunu hiç kimse zannetmesin, bende dahil. Şuan işin en zor kısmındayız. Alt yapı başkanı bitirir dediler ama 2004 yılında paçamızı sıvaya sıvaya gittiğimiz sandıkta yüzde 48 oyla çıktık. Halkın isteği, bizim yeniden bir dönem daha devam etmemiz yönünde. Bu nedenle Safranbolu Belediye Başkanlığına adaylığımızı Çarşamba günü partimizin ilçe başkanlığına başvurumuzu yapacağız. Daha tarihin kentinde er meydanına çıkan yok. Korumanın başkentinde belediye başkanlık yapmak görevlerin en kutsalı. Türkiye'de Safranbolu koruma dalında söz sahibi, uluslar arası alanda da ön plandasınız. Bunun için bir mimar olarak Safranbolu'da görev yapmak gurur verici bir olaydır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2008 Pazartesi 23:46:43
Güncelleme :24 Kasım 2008 Pazartesi 23:52:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?