18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Safranbolu'da Doğa Çiftliği açıldı

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde Doğa Çiftliği açıldı. 

Doğa Çiftliği, Vali Can Direkçi, eşi Aysen Direkçi, Safranbolu Kaymakamı İzzettin Küçük, İl Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman ile eşi Zeynep Kahraman ve köy halkının katılımıyla açıldı. 

Çiftliğin açılışında kısa bir konuşma yapan Vali Can Direkçi, "Safranbolu tarihten gelen engin birikimi, yaklaşık bin 123 tane tescilli esreriyle marka kent olma konusunda dünyanın önde gelen kentleri arasına girmiştir. Bu bizim gurur kaynağımızdır. Ama Karabük'te ve Safranbolu'da değerlerimizi bir bir ortaya koyarken, en iyi şekilde değerlendirirken, turizm ortamını da oluşturmamız gerekiyor. Sadece hafta sonuna denk gelen turizm anlayışı beklentilerimize cevap vermiyor. Dolayısıyla hafta boyuna yayılabilecek doğa turizmini geliştirmek gerekir. Ormanlarımızı ve yaylalarımızı iyi değerlendirmeliyiz. Bu doğrultuda bugün doğanın içerisinde, ormanla iç içe olan bu tesis bizim anlayışımıza uygun bir altyapı imkanı da sağlayacaktır. Umarım ki kısa sürede bu tesis kendisini daha da geliştirecek, buna benzer tesislere de örnek olacaktır" dedi. 

Vali Can Direkçi, konuşmasının ardından eşi Aysen Direkçi ile birlikte Doğa Çiftliği'nin açılışını gerçekleştirerek, çiftliği gezdi.
iha
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2007 Çarşamba 17:09:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?