18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Safranbolu'da İsrail protestosu

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, İsrail protesto edildi.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları, Safranbolu Aslanlar Kültür Merkezi'nde düzenlenen İsrail'i telin mitinginde protesto edildi. Miting öncesi saldırılarda hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşu düzenlendi ardından İstiklal Marşı okundu. ''Katil İsrail, Filistin'e Özgürlük'', ''Kahrolsun İsrail'', "Bebek Katilleri'', "Şerefsiz İsrail" sloganları atan ve tekbir getiren grup, ''Filistin Halkı Yalnız Değildir'', "Kardeşlerim Ölmesin'', ''Bebek Katilleri Hesap verecek'', ''Siyonist İsrail''
yazılı pankartlar ile Filistin bayrakları taşıdı.

Mitingde iki yaşlı kadın ve erkeğin bastonlara taktığı ayakkabılar göze çarptı. Miting sırasında imza kampanyası ve yahudilere ait ürünlerin kullanılmaması için üzerine ürün isimlerinin yazıldığı el broşürleri dağıtılarak imza kampanyası yapıldı.

Protesto mitingine öncülük eden Tertip Komitesi Başkanı Makine Mühendisi Yaşar Özkan basın açıklaması yaparak, "Bütün dünya yaşanan trajediye rağmen önlem almamıştır, katliama seyirci kalınıyor, insan hakları, hukuk ve adalet gibi evrensel değerlere olan saygımızı yitiriyoruz. İsrail artık durdurulmalıdır" dedi.

Yaklaşık 1.5 saat süren protesto mitingi daha sonra olaysız sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2009 Pazar 17:11:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?