22
Mayıs
2024
Çarşamba
KARABÜK

Safranbolu'da mezarlıklara bakım

SAFRANBOLU'DA MEZARLIKLAR BAKIMA ALINDI

Safranbolu Belediyesi, otların ve yabani bitkilerin büyümesi sebebiyle mezarlıklarda temizlik çalışması başlattı.

Karabük'ün Safranbolu ilçesi Belediyesi Park Bahçeler Birimi ve Temizlik İşleri ekiplerinin katılımıyla gerçekleştirilen çalışmalarda, çarşıdaki mezarlığın temizliği tamamlandı. Ekipler şimdi Meşeli Boğaz Mezarlığı'nda temizlik çalışmalarını sürdürüyor. Önce mezarlıkta uzayan otlar biçiliyor, devamında mıntıka temizliği yapılarak, mezarlar temiz bir konuma kavuşturuluyor. Geçtiğimiz yıl mezarlıkların yollarında asfaltlama çalışması yapılmış ve mezarlara ulaşım kolay hale gelmişti. Önümüzdeki günlerde ise mezarlık bilgi sistemi faaliyete geçirilecek ve insanlar vefat eden yakınlarını, akrabalarını rahatlıkla bulabilecekler.

Mezarlığa yakınlarını ziyarete gelen vatandaşlar, uygulamadan memnun olduklarını ifade ederken, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy'a duyarlılığından dolayı teşekkür ettiler.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2010 Perşembe 10:27:02
Güncelleme :24 Haziran 2010 Perşembe 17:05:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
CEM IP: 212.175.184.xxx Tarih : 25.06.2010 10:55:52

Kusura bakmayın ama bunlar heber bile olamaz bence..Çünkü o zaman yazın durun,belediye çöp topluyor,etrafı temizliyor falan filan..Bu mezarlık ziyaretine gelen vatandaşlarda başkana teşekkür ediyor.(Vatandaşımız  makam, mevki karşısında ezik olmamalı) .Ya zaten bunlar belediyenin görevi değil mi?. Safranbolu bence daha büyük düşünmeli ,hedefleri olmalı,belediye yetkilileri ARGE ekibi kurup daha modern düşünmeli,Safranboluyu güzelleştirmeli.Biz çağtaş belediyecilik istiyoruz.Vatandaş ufak tefek şeylerle belediye başkanını tebrik etmeyecek,belediye başkanı da bunlar la avunmayacak. Yani Siz Osmanlı dan kalan emanet bir şehre sahip olacaksınız,ve belediyenin itfaiye beceriksizliğinden dolayı konaklarınız yanacak..Bizler Safranbolunun dışında yaşıyoruz,ancak kalbimiz Safranbolu da.Bu sebeple ecdadımızın mirası olan bu kentin gelenek ve göreneklerine bağlı kalarak, manevi atmasferine zarar gelmeyecek şekilde korunması için temizlik,yol, Çarşı hızır itfaiye sistemi ve ahlaklı bir gençlik yetiştirmek vs.. konuları başta olmak üzere acilen çalışılması gerekmektedir.Saygılar