18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Safranbolu'da sancılı eğitim

SAFRANBOLU'DA SANCILI EĞİTİM

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, 2010-2011 eğitim öğretim yılının başlaması ile Zati İlköğretim Okulu'nda veliler öğrencilerin kura seçimi ile sınıflarına yerleştirilmediğini iddia etti.

Sabah okula çocuklarını getiren bazı veliler, kura çekimi beklerken öğrencilerin sınıflara yerleştirildiğini ve ayrımcılık yapıldığını belirterek protesto yaptı. Okul önünde durumu protesto eden öğrenci velileri haksızlığın giderilerek kura çekimi yapılmasını istedi. Öğrenci velisi Selma Ünlü, "Bize üç aydır burada kura çekileceği söylendi. Biz 1. sınıf velisiyiz ve bugün sabah geldiğimizde kuraların çekildiğini öğrendik. Okul müdürünün kendi inisiyatifi ile listeleri belirlediğini öğrendik. Yaptığımız

araştırma sonucu durumu iyi olan ve belli bir seviyedeki ailelerin çocukları "A" sınıfına yerleştirilirken biz burada ikinci sınıf insan muamelesi görmek istemediğimiz için sesimizi çıkarmak istedik. "A" sınıfı öğrencileri belirlenmiş, "B" ve "C" sınıfı öğrencileri okunduktan sonra bundan memnun olmadık. Bunun için Kaymakamlık ve Milli Eğitim Müdürüne giderek gerekli müracaatları yaptık. Biz burada adalet istiyoruz" dedi.

Asiye Hayta isimli bir başka veli ise, "Ben çocuğumun burada okuması için evimi buraya taşıyorum. Başka mahalledeki çocuk burada zengin diye "A" sınıfına yazılıyor. Biz adalet istiyoruz. Kura çekimi yapılsın" diye konuştu.

Bülent Eğribaş isimli veli ise, iki gün önce referandum oylamasından çıktıklarını hatırlatarak şunları söyledi: "Halk oylamasında eşitlik özgürlük ve adalet için bir oylama yapıldı. Ancak bugün burada kura çekimi olmadan burada adaletsiz bir dağılım yapılmış. Daha önceki senelerde kura çekimi ile öğrencilerin sınıfları belli oluyordu. Öğretmenlerin dahi kuradan haberi olmadan öğrenci listeleri ellerine veriliyor."

Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Aslan Derin ise, okulun birinci sınıfına 93 öğrenci kaydolduğunu belirterek şöyle konuştu: "Bu öğrencileri 3 sınıfa bölmek zorunda kaldık. Bu nedenle kura çekildi. Ancak velilerin çoğu bir tek öğretmen üzerinde yoğunlaşarak o öğretmenin bulunduğu sınıfa çocuğunu göndermek istedi. Bu mümkün değil. Kura yolu ile bu belirlendi. Veliler şimdi bu kuralara itiraz ediyor. Gerekirse yeniden basının önünde açıktan kura çekeriz. Velilerimiz ile görüşüyorum. Çözüm neyse kimsenin

hatır kırılmadan bulunacaktır."

SAFRANBOLU'DA SANCILI EĞİTİM
İHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2010 Salı 16:43:05
Güncelleme :14 Eylül 2010 Salı 16:49:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?