18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Safranbolu'da şube açacaklar

Kısa adı BPW olan Uluslar arası İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Federasyonu İstanbul ve Ankara'dan sonra Safranbolu'da da şube açma çalışmalarını başlattı.


Safranbolu'da turizm alanında hizmet veren Özlem Urgancıoğlu, iki yıldır görev aldığı kısa adı BPW olan Uluslararası İş ve Meslek sahibi Kadınlar Federasyonunun üçüncü şubesini Safranbolu ilçesinde açmak için çalışmalara başladı.

İş ve meslek sahibi kadınlardan oluşan BPW Safranbolu'da kuruluş çalışmaları kapsamında ilk tanıtım ve bilgilendirme toplantısı yapıldı. Değişik meslek gruplarından iş ve meslek sahibi kadınların katıldığı toplantıda Özlem Urgancıoğlu, BPW kuruluş amacı, faaliyetleri ve amaçları hakkında geniş bilgi verirken, katılımcıların sorularını da cevaplandırdı.

Urgancıoğlu toplantıda yaptığı açıklamasında, BPW'nin Birleşmiş Milletlere kadın sorunları hakkında danışmanlık yaptığını, beş kıtada 100 ülkede örgütlenen derneğin 50 bin üyesi bulunmakta. Bir çok kadın dernekleri var. BPW uluslararası olmakla birlikte projeler üreterek AB ve dünya bankası fonlarından kredi alan topluma ve özellikle kadınlarımıza iş alanları oluşturan bir dernek. BPW işi ve uzmanlık alanı ne olursa olsun her kadının öne çıkmasını savunan bir federasyon. Çalışan ve meslek sahibi olan kadınlarımızın gün ve gün artmasını savunan, kendi ayakları üzerinde duran kadınları kucaklayan bir dernek. Dernek lobi faaliyetleri yaparak kadınlarımıza iş ve siyaset hayatında karar verme mekanizması içinde yer almasını hedefliyor" dedi.

Safranbolu'da ilki yapılan toplantı sonrası katılımcılara üye formları dağıtıldı. İkinci toplantı başka bir tarihte yapılarak derneğin kurulmasına yönelik karar alınacak.

iha
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2008 Cuma 18:30:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
merve ataş IP: 88.229.27.xxx Tarih : 29.04.2008 15:14:35

bence bu şube çok güzel olmuş safranbolu zenginleşiyor ne kadar güzel:)