22
Mayıs
2024
Çarşamba
KARABÜK

Safranbolu'da uçuş keyfi

SAFRANBOLU'DA UÇUŞ KEYFİ

UNESCO'nun Dünya Miras Kenti listesinde bulunan tarihi Safranbolu'da kültür turizminin arttığı bu günlerde yepyeni bir turizm alanı olan mikrolayt uçuşları ilgi görüyor.

Havacılık sektöründe en güvenli uçuş olarak tabir edilen mikrolayt uçuş faaliyetleri hakkında bilgiler veren Karabük'ün Safranbolu ilçesi Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, her zaman övündükleri Safranbolu'nun mimari güzellikleri, şehirleşme ve şehir planları bazında da ayrı bir gözle nasıl bir şeklide yerleştiğini uçarak görmenin herkes için ayrı bir heyecan oluşturduğunu kaydetti.

Bunu herkesin görmesini arzu ettiğini belirten Başkan Aksoy, mikrolayt ile yaptığı uçuş keyfinin ardından Safranbolu'yu kuş bakışı izlemenin muhteşem bir görüntü olduğunu belirterek, “Safranbolu, yer üstü güzellikleriyle, kanyonların içinden gelen güzelliklerle harika bir kent. Yukardan bakmak da bu şehre bambaşka bir güzellik haline geliyor. Türkiye'de birçok şehrin yukardan uçaklarla üstünden geçerken ya da internetten bakarak görebiliyorsunuz. Ama Safranbolu'nun hem tarihi kısmını hem de yeni yerleşim kısmını harika bir şeklide planlanmış programlanmış ve eski çarşıdaki bölümünde, bahçelerin içerisinde evlerin ne kadar güzel olduğunu bizzat görebiliyorsunuz. Hep övündüğümüz mimari güzellikler sadece dünya bazında değil, aynı zamanda şehirleşme şehir planları bazında da harika bir şeklide yerleştiğini yukardan bakınca daha rahat görebiliyorsunuz. Uçuşlarla ilgili kısaca şunu söylemek istiyorum Safranbolu'nun turizmi yepyeni bir boyut kazandı. Adeta üçüncü boyuta ulaştı, işte bu üçüncü boyut'ta üstten görme boyutudur. Mikrolayt uçuşlarıyla kentimize gelen ziyaretçilerimizi uçurabiliyoruz. Bu uçuşları yapan ekibimiz oldukça profesyonel ve tam donanımlı bir konumda” dedi.

Safranbolu'ya yapılan mikrolayt uçuş pisti Safranbolu Kaymakamlığı, Karabük İl Özel İdaresi ve Safranbolu Belediyesi tarafından ortaklaşa, Türk Hava Kurumu ile beraber yapıldı. 300 metrelik bir uzunluğa sahip olan pist, asfalt olarak yapıldı ve uçuş açısından oldukça uygun bir konumda bulunuyor.

Safranbolu'da günlük yaklaşık 20-25 turist bu imkandan yararlanarak tarihi Safranbolu'yu gökyüzünden görme imkanı buluyor.

SAFRANBOLU'DA UÇUŞ KEYFİ
SAFRANBOLU'DA UÇUŞ KEYFİ
İHA
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2011 Salı 18:22:04
Güncelleme :30 Temmuz 2011 Cumartesi 14:30:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?