18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Safranbolulular göz doktoru istiyor

Karabük'ün Safranbolu ilçesindeki Devlet Hastanesi'ne 3 yıldır atanmayan göz doktoru için Türkiye İşçi Emeklileri Derneği tarafından 12 günde 12 bin imza kampanyası düzenleneceği bildirildi.

Safranbolu ilçesinde 3 yıldır Devlet Hastanesi'nde göz doktoru bulunmazken, iki yıldır da geçici görevlendirme olmadığından Türkiye İşçi Emeklileri Derneği tarafından 12 günde 12 bin imza kampanyası başlatılacak.

Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Safranbolu Şube Başkanı İsmail Konuşkan, 2007 Mart ayında Safranbolu Devlet Hastanesi'ne göz doktoru atanması için 2 günde 2 bin imza topladıklarını, ancak toplanan imzaların Valilik aracılığı ile milletvekillerine ve Sağlık Bakanlığı'na gönderilmesine rağmen bir sonuç alamadıklarını söyledi.

3 yıldır göz doktoru olmadığından bu kez 12 günde 12 bin imza kampanyası düzenleyeceklerini söyleyen Konuşkan, "Safranbolu Devlet Hastanesi'ne göz doktoru kadrosunu zorunlu hizmete açtırmaya çalışacağız. 3 yılda 250 den fazla göz doktorunun mezun olmasına ve bir o kadar da yer değiştirmesine rağmen Safranbolu'ya bir göz doktoru atanmamasını sahipsizliğe işarettir. Safranbolu'da oturan bir vatandaşımız göz doktoruna muayene olabilmek için sabahın erken saatlerinde günlerce Karabük Devlet Hastanesi'ne gidiyor. En az 5 gün de muayene olabilen Safranbolulu vatandaşımız mağdur durumda. Milletvekillerimiz yakında Safranbolu'ya göz doktoru atanacak demesinin üzerinden de 3 yıl geçti. Safranbolu bu konuda sahipsiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2009 Pazartesi 16:27:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mertcan IP: 88.252.153.xxx Tarih : 20.01.2009 15:35:03

çok doğru 3 yıldır doktor yok artık buna son verilmeli