18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

'Safranbolu'nun önünü açın'

Karabük Valisi Nurullah Çakır, Safranbolu küçük sanayini gezerek incelemelerde bulundu.

Safranbolu'nun girişinde bulunan sanayi esnafına çağrıda bulunan Vali Nurullah Çakır, Safranbolu'nun önünün açılması için esnafın yeni sanayi sitesine taşınmasını istedi.

Safranbolu Kaymakamı Gökhan Azcan, İl Emniyet Müdürü Hulisi Çelik, Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Salim Sungur'la birlikte Karıt köyü yakınlarında bulunan Safranbolu Küçük Sanayi Sitesini gezen Vali Nurullah Çakır bazı esnafların işyerlerini ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Safranbolu Kooperatifi Başkanı Hasan Cemil Şahin'den de sanayi sitesi ile ilgili bilgiler alan Vali Çakır, yıllar önce yapılan ve alt yapısına kadar her şeyinin tam olduğu Safranbolu Küçük Sanayi Sitesinde 340 dükkandan 90 tanesinin dolu olduğunu ve boş dükkanlarının çoğunun Safranbolu'daki sanayi esnafına ait öğrenmesi üzerine, "Tarihi kent Safranbolu'nun girişinde bulunan sanayi esnafımız bir an önce buraya taşınarak kentinin önünü açmalı. Hızla gelişen bir tarihi kentimizde şehirleşme şu anki sanayi bölgesine doğru ilerliyor. Bu nedenle yıllardır o bölgede bulunan sanayi esnafımız buranın önünü açmak için yeni kurulan sanayi sitesine geçmeli" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2008 Cumartesi 19:03:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?