18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Safranbolu'ya 70 milyon YTL harcama

Karabük'ün Safranbolu ilçesi Belediye Başkanı Nihat Cebeci, ''Turiste hizmet verecek altyapımız için 70 milyon YTL harcama yaptık'' dedi.

Cebeci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de ''Korumanın Başkenti'' unvanına sahip Safranbolu'nun, aynı zamanda dünyada en iyi korunan 20 kentten birisi olduğunu söyledi.

En fazla taşınmaz kültür varlığına sahip ''Dünya Kültürel Mirası Listesi''nde yer alan Safranbolu'nun, restore edilen tarihi konakları ve atmosferiyle benzer diğer ilçelere örnek olduğunu anlatan Cebeci, şöyle konuştu:

''Son yıllarda ilçemizin tanıtım faaliyetlerine ağırlık vererek ziyaretçi sayısını artırdık. Tarihi dokusu bütün olarak korunan Safranbolu'da, Arnavut taşlı yollar ve tarihi ahşap evler adeta insanlara zamanda yolculuk yaptırıyor. 38 bin 300 nüfuslu ilçemizde turiste hizmet verecek altyapımız için 70 milyon YTL harcama yaptık. 9 günlük bayram tatili dolayısıyla 5 yıldızlılar da dahil olmak üzere tüm otel ve pansiyonlar doldu. 1700 yatak kapasitesi bulunan Safranbolu'da çoğu turist yer bulmakta sıkıntı çekti. Safranbolu'yu bayramda günübirlik yaklaşık 4 bin yerli ve yabancı turist ziyaret etmektedir. Duyulan yoğun talep bizi yatak sayılarımızı artırmaya yöneltiyor. Bu konudaki çalışmalarımız sürüyor. Dünya Miras Kenti ve korumanın başkenti olmamıza rağmen ilgili kuruluşlardan yeterli pay alamamanın sıkıntısını yaşıyoruz.''

Safranbolu Esnaflar Derneği Başkanı Saim Çelik de kentte daha önce yüzde 60 civarındaki doluluk oranının bayram tatilinde arttığını belirterek, ''Kentimizi tercih edenler kültür turizmini benimsemektedirler. Tarihi evlerden oluşan pansiyonlardaki jakuzi, bar, uydu alıcılı televizyon ve kahve makineleri gibi hizmetler 5 yıldızlı otelleri aratmıyor. Ziyaretçiler, yörenin kültürel zenginliklerini yakından tanırken, diğer taraftan da teknolojinin getirdiği konfordan da geri kalmıyorlar'' diye konuştu.

a.a
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2008 Perşembe 15:12:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?