18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Safranbolu’ya turist yağdı

Safranbolu ilçesine 5 ayda 150 bin turistin geldiği açıklandı.

Karabük'ün Safranbolu ilçesi Belediye Başkanı Nihat Cebeci 2008 yılının ilk 5 ayında ilçeye gelen yerli ve yabacı turist sayısının 150 binlere ulaştığını söyledi.

Başkan Cebeci, "Yurt içi ve yurt dışında ilçemizin tanıtımı adına ne gerekiyorsa Karabük Valimiz Sayın Can Direkçi, Kaymakamımız İzzettin Küçük ve İl Kültür ve Turizm Müdürümüz İbrahim Şahin'in önderliğinde belediye olarak bütün Fuarlara katıldık. Büyük şehirlerde tanıtımlar yapıldı, Televizyon ve Radyo programlarında ilçemizin kültürel zenginliklerinin sürekli yayınlanması sağlanıldı, on binlerce broşür ve kitaplar basıldı, tanıtım filmleri yaptırılarak dağıtımı sağlandı.

En önemlisi koruma adına büyük çalışmalar gerçekleştirildi. Bunların yanında Uluslararası Festivaller ve toplantılara ev sahipliği yaptık. Yapılan bu çalışmalara neticesinde 2008 yılı ilk 5 ayında ilçemize 6 bin 263 yabancı ve 45 bin yerli turistimizi ağırladık yani 51 bin 263 turistimiz ilçemizde konaklamış. Günü birlikçilerle birlikte bu sayı 150 binlere ulaşmaktadır. Sadece bir günde Hıdırlık seyir terasına 6 bin turist giriş yapmıştır.

Alınan istatistiklerde ilçemizi en çok ziyaret eden yabancı turistlerimiz yine Japonlar olmuşlardır ve ilk 5 ayda 2 bin 60 Japon, 815 Tayvan ve 720 Güney Koreli ilçemize giriş yapmıştır. Yıl sonuna kadar bu rakamlar 300 binlerin üzerine ulaşacaktır. Dünya Mirası ilçemizin bu turist sayısını her geçen gün artırma gayretlerimiz aralıksız devam edecektir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2008 Pazartesi 16:38:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?