18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Sağlık ocağımızı geri istiyoruz

Karabük'ün Yenice ilçesine bağlı Şirin köyünde köylüler, kapatılan sağlık ocağının yeniden açılmasın beklediklerini kaydettiler.

Yenice ilçesine bağlı Şirin köyünde sağlık ocağının kapalı olmasından dolayı sıkıntı yaşayan köylüler sağlık ocağının yeniden açımasını bekliyor.

Köy halkının genellikle ormanda çalıştığını dolayısıyla herhangi bir kaza sonucu yaralanma olayının olduğunu kaydeden köy Muhtarı Mustafa Dayı, ilçe merkezine 25 kilometre uzaklıktaki köylerinde sağlık ocağının kapatılması nedeniyle köylülerin sıkıntı yaşadığını kaydetti.

Aile hekimliği uygulaması kapsamında sadece haftada 2 gün köylerine doktor geldiğini söyleyen Dayı sözlerine şu şekilde devam etti: "Köy halkının nüfusu 2 bin 7'dır. Köyümüzdeki sağlık ocağında daha önce doktor, hemşire ve sağlık memuru bulunmamaktaydı. Vatandaşlarımızın çoğu ormanlarda çalıştığından yaralanma çok oluyor. Sağlık Ocağı faaliyette olmadığından sorunlar yaşıyoruz. Buranın niye kapatıldığını anlam veremedik. Yetkililerden çözüm bekliyoruz."

iha
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2008 Salı 13:11:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mesut demir IP: 88.250.75.xxx Tarih : 17.07.2008 14:45:31

ben şirinköylü olarak oy zamanı gelip oy alan, verme zamanı kaybolan vekillere sesleniyorum.bu nüfüs doguda bir ilçe merkezi demek.insanları sömurmeyin birazcık vefa gösterin.köyde doktor olmadıgı için köy meydanındaki kahvehanede kalp krizinden insan öldü.bu insan hakları mahkemsine gidecek bi olay.doguda olsaydı yüzkere tutuşurdunuz.insanlar bilmiyor ama ögrenecekler zamanla ezile ezile öle öle. dönemde hizmet anlayısı ile gelmiş bir partinin mensuplarısınız hizmetinizi yapın.birazz halka dönün.o insanlar akp için belkide hiç yüzünü görmedikleri vekile oy verdiler.hata yaptık demesinlerrrrrrr.