18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Sağlık taraması izdihamı

Karabük Valiliği, İl Sağlık Müdürlüğü, Verem Savaş Derneği ve Türkiye İşçi Emeklileri Karabük Şubesi'nin organize ettiği ücretsiz sağlık taramasında izdiham yaşandı.

Öncelikle ilçeler ve köylerde yaşayan tüm vatandaşlara 3 YTL sembolik bedelle gerçekleştirilen sağlık taramasında 2. etap törenle başladı.

Yenimahalle Makasbaşı Aile Sağlığı Merkezi önünde düzenlenen törende konuşan Vali Can Direkçi, Sağlık Müdürlüğü, Verem Savaş Derneği ve İşçi Emeklileri Derneği ile böyle bir çalışmayı başlattıklarını belirterek, "Bizim için önemli olan vatandaşların sağlıklı olması. Siz sağlıklı olursanız, çocuklarımız, gençlerimiz, yaşlılarımız sağlıklı olursa Karabük'te işler sağlıklı gider. Eğer sağlıksız olursa sağlıksız işler oluşur" dedi.

Bunun için böyle bir projenin çok önemli olduğunu anlatan Direkçi, şöyle konuştu: "Bu çalışma ilçelerimizde başladı. Olumlu sonuç alındı. Karabük merkezde de Yeni Mahalle'de başlayan bu proje diğer mahallelerde de önümüzdeki süreçte başlayacak. Bu imkandan herkesin faydalanmasını arzu ediyoruz. Yeni Mahalle'de 4 bin kişi yaşıyor. İnşallah bu fırsattan mümkün olabildiği ölçüde herkes yararlanacak."
Vali Direkçi'nin konuşmasından sonra vatandaşlar Karabük Verem Savaş Derneği röntgen tarama aracında film çektirmek için 3 YTL ücret ödemeye başladı.

Vali Direkçi, Aile Sağlığı Merkezi'ne ziyaret için yukarı çıkınca tüm vatandaşlar birden merdivenlere yöneldi. Bir kısmı ise ücreti ödeyip taramadan geçmek için kuyruğa girmeden masa başına toplandı. Diğer taraftan organizasyonu duyan yaşlılar Aile Sağlığı Merkezi merdivenlerine akın edince görevliler zor anlar yaşadı.

Vali Can Direkçi, vatandaşları geri inmeleri konusunda ikaz ederek yaptıklarının yanlış olduğunu ve yaşlıları ayakta bekletmemelerini istedi.

.
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2008 Salı 14:59:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?