18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Şahin baba ocağı Karabük'te

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, ülke gündemini meşgul eden "demokratik açılım" ile ilgili olarak "Türkiye'nin terörle mücadele ve güvenlik için sarf ettiği enerjinin Türkiye'nin kalkınması için sarf edilmesinin hepimizin lehine olacağını düşünüyorum.

Bu konuya da her basiret sahibi kişi ve kuruluşun destek vereceğini umuyorum" dedi.
TBMM Başkanı seçildikten sonra ikinci ziyaretini baba ocağı Karabük'e gerçekleştiren Mehmet Ali Şahin, Belediye Başkanı Rafet Vergili'yi ziyareti sırasında gazetecilerin demokratik açılım konusundaki sorularını cevaplandırdı. Başkan Şahin, bütün çalışmaların siyasi içerikli çalışmalar olduğunu hatırlatarak, " TBMM Başkanlığı görevini yürüten kişi veya kişiler, mensubu bulunduğu siyasi parti ile bağı devam etmekle birlikte siyasi çalışmalar içerisinde bulunmazlar. Mensubu bulunduğu siyasi partinin siyasal çalışmalarına da katılamazlar. Bu aynı zamanda siyasi tartışmaların dışında ve üstünde olmayı da icap ettirmektedir. Söylediğiniz konuyla ilgili değerlendirmeleri hükümet, yetkililer, muhalefet partilerimiz Türkiye açık bir toplum olduğu için kamuoyu önünde yapıyor. Değerlendirmeleri halkımız takip ediyor. Bütün bu çalışmalarla ilgili gelinen bu noktada halkımız basiret sahibidir. Gerekli değerlendirmeyi sağlıklı bir şekilde yapacaktır. Ben TBMM başkanıyım ama Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak yakından takip ediyorum" dedi.


Gazetecilerin, bir çözüm önerisinin olup olmayacağı sorusuna ise TBMM Başkanı Şahin, "Türkiye'nin her türlü sorunun çözüm zemini TBMM'dir. Yani halkın iradesinin tecelli ettiği yerdir. Türkiye'de parlamenter demokrasi uygulanmamaktadır. Halkımızın temsilcileri TBMM'de bulunmaktadır. Siyasal ve sosyal görüşleri farklı siyasi partilerimiz Meclis'tedir. Ama Türkiye'nin her türlü sorunuyla, özellikle biraz önce sorunun içerisinde geçen ve Türkiye'yi uzun yıllardır meşgul eden sorun ile ilgili de çözüm
zemininin Türkiye Büyük Millet Meclisi olduğunu düşünüyorum. O nedenle Türkiye'nin uzun yıldır enerjisinin büyük bölümünü ayırmak zorunda kaldığı terörle mücadele ve güvenlik için sarf ettiği enerjinin Türkiye'nin kalkınması için sarf edilmesinin hepimizin lehine olacağına düşünüyorum. Bu konuya da her basiret sahibi kişi ve kuruluşun destek vereceğini umuyorum" diye cevapladı.

İha
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2009 Cuma 13:55:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?