18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Şahin'den 108 bin konut müjdesi

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Türkiye’nin konut ihtiyacını karşılamak ve kentsel dönüşümünü gerçekleştirmek için Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) çalışmalarına önem verdiklerini ve bu yılın sonu itibariyle 108 bin konutu tamamlayacaklarını söyledi.

Bakan Şahin, Karabük’ün Cevizlidere mevkiindeki Cevizkent temel atma töreninde yaptığı konuşmada, TOKİ’nin modern binalar yapma projesine devam ettiğini kaydetti. TOKİ’ nin, eski Cumhurbaşkanlarından Turgut Özal’ın Başbakan olduğu dönemde kurulduğuna işaret eden Şahin, ’’O dönemden günümüze kadar 42 bin civarında konut yapılabilmiş. Türkiye’nin konut ihtiyacını karşılamak ve kentsel dönüşümünü gerçekleştirmek için TOKİ’nin çalışmalarına önem vererek bu yılın sonu itibariyle 108 bin konutu tamamlamış olacağız. Bu çok önemli bir adımdır. Hükümet programımızda konutlaşmayla ilgili önemli iki hedefimiz var. Bunlardan biri sağlıksız yapılaşma ile oluşturan gecekondu bölgelerinin modern yapılara dönüştürülmesi, diğeri de vatandaşlarımızın özellikle dar gelirlilerin kira öder gibi ev sahibi olmalarını temin etmektir. Şu anda 230 proje uygulanmaktadır. Bunun sayısı önümüzdeki günlerde artacaktır’’ dedi.

Şahin, gecekondularda oturmanın ya da yaşamaya mecbur kalmanın vatandaşın kabahati olmadığını ifade ederek, şöyle devam etti:

’’Ülke yöneticileri geçmişte modern konutlarda yaşama fırsatı sağlasaydı halk gecekondularda oturmayacaktı. O halde şimdi devlet ve hükümet görevini yapacak. İşte, halkımızı modern konutlarda oturtmak ve yaşatmak için bir projeyi hayata geçiriyoruz. Kentte bir yılda temelini atacağımız blok tamamlanarak sahiplerine teslim edilecektir. Çalışmaların tamamlanmasının ardından burası Karabük’ün en çok tercih edilen mekanlarından birisi olacak. Biz, halkımızın refah seviyesini yükseltmek için varız.’’

"İNŞAAT SEKTÖRÜ ÖNCÜ VE LOKOMOTİF BİR SEKTÖRDÜR"

Her dünya insanı gibi Türk vatandaşlarının çağdaş konutlarda oturmasını temin etmek için çalıştıklarını belirten Şahin, "Bu tür konut yapımı başlayınca piyasaya canlılık gelecektir. İnşaat sektörü öncü ve lokomotif bir sektördür. 400 çeşit farklı ürün kullanılmakta. İnşaat sektörü piyasaya canlılık ve hareketliliğin yanı sıra istihdam da sağlayacak. İşyerleri ise daha fazla mal satma imkanı bulacaktır. Bu projeleri alan firmalar inşaatlarda kullanacakları malzemeleri başka yerlerden getirmesinler, kentten alsınlar. Böylece, bölge esnafı yararlansın. Müteahhitlerin bu konuda duyarlılık göstereceklerine inanıyorum" diye konuştu.

Karabük Belediye Başkanı Hüseyin Erer, Bakan Şahin’e, 1. Uluslararası Karabük Kültür Sanat ve Sanayi Festivali’ni simgeleyen plaket verdi. Bakan Şahin, yağmur yağması nedeniyle tutulan şemsiye altında butona basarak Cevizlikent’in temelini attı. Temel atma sırasında yağmurun başlaması nedeniyle Bakan Şahin aracına binerken, yağmurun şiddetlenmesi nedeniyle vatandaşlar protokol çadırına sığındı. Çadırında çökmesiyle birlikte zor anlar yaşayan vatandaşlar ise kaçışmaya başladı.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin daha sonra Karabük Devlet Hastanesi’nde tedavi gören bir akrabası ile Karabük Valisi Cemalettin Sevim’in annesini ziyaret etti. Hastane Başhekimi Nurullah Soyhan’dan hastane hakkında da bilgiler alan Bakan Şahin Safranbolu İlçesi’ne geçti.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2005 Cumartesi 18:22:18
Güncelleme :12 Haziran 2005 Pazar 10:48:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?