18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Sahipsiz köpekler kısırlaştırılıyor

Karabük’te sahipsiz ve mahallelerde başıboş gezen köpekler toplanarak arıtma tesisinde bulunan hayvan barınağına götürülüp kısırlaştırma operasyonundan geçiriliyor.


Karabük Belediyesi Veteriner Hekimi Mehmet Özkan ve Elif Gebeş tarafından gerçekleştirilen ameliyatının ardından hayvanlar “Hayvanları Koruma Yasası” gereği alındıkları ortama geri bırakılıyor.


Konu ile ilgili bilgiler veren Veteriner Hekim Mehmet Özkan köpek sahibi olmak isteyen vatandaşların hayvan barınağına gelerek gerekli bilgilerin kendilerinden alındıktan sonra istedikleri köpeğe ücretsiz sahip olabileceklerini söyledi. Hekim Özkan ayrıca, “Köpek toplama ekiplerince toplanan köpekler uyuz hastalığına karşı hem tedavi hem de koruma amaçlı ilaçlı havuza sokuluyor.

Ardından operasyon yapacağımız seçiyoruz. Kısırlaştırma operasyonu erkek ve dişi köpeklerde farklı şekilde yapılıyor. Hayvanımızı bayılttıktan sonra dezenfekte ve tıraşlama olayının ardından kısırlaştırma operasyonuna başlıyoruz. Operasyonun ardından da antibiyotik ve kuduz aşısını yaptıktan sonra operasyon sonrası bölümüne alıyoruz. Burada beş gün süre ile gözlem altında tutulan hayvana antibiyotik tedavisi uyguluyoruz. Son olarak ise Hayvanları Koruma Yasası gereği de hayvanı aldığımız ortama geri bırakıyoruz.

Sahipsiz hayvan kayıt defterinde kayıt altına aldığımız hayvanlarımızı vatandaşlarımız sahiplenebilirler. Köpek sahibi olmak isteyen vatandaşlar buraya gelip istedikleri köpeği beğendikleri taktirde, gerekli bilgileri kendisinden aldıktan sonra sahiplenme defterine kayıt yaparak köpeği kendilerine ücretsiz teslim ediyoruz” dedi.

İha
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2009 Çarşamba 19:16:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Berkan Can ERODĞAN IP: 95.10.109.xxx Tarih : 14.02.2010 14:09:44

buranın tam adresini yazarmısınız bide köpekleri alırken belirli bir ücret veriyormuyuz bende eskiden köpek sahibiydim şu anda köpek istiyorum yardımcı olursanız sevinirim