18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Şampiyonadan derece çıktı

Türkiye Muay Thai Federasyonu Başkanlığı 2009 yılı faaliyet programında yer alan Türkiye Büyükler ve gençler (bay ve bayanlar) Muay Thai Şampiyonası 15-19 Nisan'da Antalya'da Dilek Sabancı spor salonunda gerçekleşti.
Müsabakada Safranbolu'dan Mehmet Kavsa finale çıkarak Türkiye 2. olduğu şampiyonada Hazer Yılmaz ise yarı finale kadar yükselerek 3. oldu.


Aslan Spor Kulübü Başkanı ve Muay Thai federasyonu Karabük İl Temsilcisi Ramazan Sevinç ve şampiyonada derece alan sporcular Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy'u ziyaret ederek yapılan faaliyetlerle ilgili bilgiler verdi.
Aslan Spor Kulübü Başkanı Ramazan Sevinç Safranbolu Belediye Başkanlığı makamında düzenlenen basın toplantısında spor'a ve sporcuya verdikleri destekten dolayı Belediye Başkanı Aksoy'a teşekkür ederek, "Türkiye Muay Thai Şampiyonasına gidebilmek için önce il seçmeleri daha sonra da bölge seçmeleri yapıldı. Bölge seçmelerinde sadece birinci olanlar Türkiye şampiyonasına gitme şansı yakalayabildiler. Karabük bölgesinden sadece iki sporcumuz bölge birincisi olabildi, on tane madalya alabildik ama ikinci ve üçüncüler Türkiye şampiyonasına gidemedikleri için sadece iki sporcumuz Türkiye şampiyonasına katılabildi. Türkiye şampiyonası çeyrek finalden başladı ve 8 sporcu katıldı. Mehmet Kavsa finale çıkarak Türkiye 2.'si oldu, Hazer Yılmaz ise yarı finale kadar yükselerek Türkiye 3.'sü oldu" dedi.


Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy ise sporcuları kutlayarak, "Ramazan Sevinç hocamızın ülke genelindeki düzenlenen şampiyonalarda Safranbolu'muzu en güzel şekilde temsil ettiği için ve gösterdiği başarılardan dolayı kutluyorum. Sporcu kardeşlerime de bu başarırlından dolayı da sonsuz teşekkür ediyorum ve kutluyorum. Safranbolu'muz bir kültür kenti, kültüründe paralelinde olan bir diğer dal da Spordur. Hiçbir zaman başarı tesadüf değildir ve disiplin ister sizleri de bu disiplininizden ve başarınızdan dolayı kutluyorum. Safranbolu'muzda bu tür başarılar örnek teşkil edip sporun bütün gençlerimize yaygınlaşması anlamında önem teşkil edeceğine inanıyorum. Biz Safranbolu Belediyesi olarak spor'a ve sporcularımıza destek olmaya devam edeceğiz" diye belirtti. Başkan Aksoy sporculara birer Cumhuriyet altını hediye ederek başarılarının devamını diledi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 22:26:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?