18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Sanal alemde mezarlık ziyareti

Karabük'ün Yenice İlçesi'ni tanıtan web sitesine, gurbette yaşayan Yeniceliler için sanal mezarlık kuruldu. Gurbetçiler, ölen yakınları için sanal alemde dua okutuyor. 

Karabük'ün Yenice İlçesi Yortanpazarı Beldesi'nde 3 arkadaş tarafından tüm mezarların fotoğrafları çekilerek bir web sitesinde sanal mezarlık köşesi oluşturuldu. Ali Şık, Ergün Akçabağ ve Volkan Katırcı tarafından bir ay önce başlatılan sanal mezarlık kurma çalışmalarında sona gelindi. Sanal mezarlık, özellikle yurtdışında ve Karabük'e uzak şehirlerde yaşayan Yortanpazarlıların büyük ilgisini çekti. 

Site yöneticisi Volkan Katırcı, "Bizler 2 yıl önce www.yortan.net isimli bir web sitesi kurarak beldemizi tanıtmayı amaçladık. Hemşehrilerimizin büyük çoğunluğu gurbet yaşıyor. Bu web sitesi sayesinde, hemşerilerimizle irtibata geçtik ve istekleri doğrultusunda çalışmaya başladık. Özellikle Avrupa'daki hemşehrilerimiz, sanal mezarlık köşesi kurulmasını istedi. Biz de gelen talepler doğrultusunda, bu mezarlığı kurmaya karar verdik. Şimdi beldedeki tüm mezarların fotoğraflarını çekiyoruz. Daha sonra istede yayınlayacağısz. Böylece uzakta yaşayanlar, ölülerine internet sitesinden mezarını bulup, dua edebilecekler" dedi. 

Karabük Müftülüğü yetkilileri ise, yapılan çalışmanın istismara açık olduğunu söylediler. Yetkililer, "Mezarların bizzat ziyaret edilmesi, oradan ibret alınması açısından önemlidir. Böyle bir konu istismara açıktır. Eğer ticaret yapılıyorsa, sakıncalıdır" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2006 Çarşamba 16:26:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?