18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Sandıklar yeniden sayıldı

AK Parti Karabük İl Teşkilatı tarafından dün Merkez İlçe Seçim Kurulu'na 18 sandığa itirazı sonucu sabah saatlerinden itibaren sandıklar sayılmaya başladı. Akşam saat 17.00'a kadar toplam 25 sandıkta sayım yapılarak MHP ile AK Parti arasındaki fark 508 olarak açıklandı.

Edinilen bilgilere göre, AK Parti 5 sandıkta seçim tutanaklarının sağlıklı tutulmadığı, 8 sandıkta geçersiz oyların yanlış sayıldığı ve geçersiz oyların eksik sayıldığına yönelik itirazlarda bulunduğu belirtildi. İtiraz sonrasında 18 sandık Seçim Kurulu Başkanı Hakim başkanlığındaki seçim kurulu üyeleri tarafından sayıldı. Yapılan sayım sonrasında Milliyetçi Hareket Partisi'nden 6 oy düşüldüğü belirtildi. Seçim Kurulu 18 sandıktan sonra 2 sandık sayma kararı aldı. 2 sandık sayımında da fark olmadığı görülünce, merkez ilçede oy kullanılan sandık sayısı olan 251 sandık sayısının yüzde 10 sayısı olan 25 sandık sayılması kararlaştırıldı.

Milliyetçi Hareket Partisi mensupları ve taraftarları itiraz sonrası sandıkların sayılmaya başlamasıyla birlikte Karabük Adliyesi önünde toplanarak akşam sonuç açıklanıncaya kadar ayrılmadı. Saat 17.00'de Milliyetçi Hareket Partisi Karabük İl Başkanı Nurhan Barışkan Adliye önünde partililere hitaben bir konuşma yaparak müjdeli haberi verdi.

Barışkan desteklerinden ötürü, kendilerini bir an olsun yalnız bırakmadıklarından dolayı tüm partililere teşekkür ederek, "Her zamanki mağrur duruşunuzu burada da sergilediğiniz için teşekkür ederim, bu yüzden kendimi çok şanslı sayıyorum. 508 oyla bizim seçimi aldığımız tescillenmiştir. Yapılan itirazlar sonucu sayılan sandıklarda bizim 7 oyumuz fazla olduğundan iptal edildi. Seçim Kurulu tarafından imzalanan son karara göre MHP 19 bin 849 oy aldığı AKP'nin ise 19 bin 349 oy aldı. Buna göre Belediye Başkanlığımız 508 oyla tescil edilmiştir" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2009 Çarşamba 14:07:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?