18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Sarıgül'e coşkulu karşılama

DSP'den istifa ettikten sonra yeni parti kurma çalışmaları içersine giren Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, partisinin ismini kendisinin kurmayacağını, Ankara'ya parti kurmaya ve tabela çakmaya değil, Türkiye'nin anahtarını teslim almaya gideceğini söyledi.


Kastamonu'nun Daday ilçesinde halka hitap etmek üzere İstanbul'dan yola çıkan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül yaklaşık 500 araç konvoyu ile Karabük girişinde sevgi seliyle karşılandı. Otobüsten halkı selamlayarak tokalaşan Sarıgül, aha sonra basın açıklaması yaptı.


Değişim hareketi olarak yollarda olduklarını söyleyen Başkan Sarıgül, "Türkiye'nin yeni bir değişime ve enerjiye ihtiyacı var. Türkiye şuanda mutsuz. Türkiye'de işsizlik hat safhada ve Üniversiteyi dahi bitiren gençlerimiz iş bulamıyor. Ankara'daki siyaset şuanda tıkandı Muhalefetiyle iktidarıyla birbirleri ile uğraşıyorlar. Biz Ankara'da ezberleri bozmaya gidiyoruz. Türkiye Değişim Hareketi olarak Ankara'ya iktidarın anahtarını teslim almaya gidiyoruz. Türkiye değişim hareketinin iktidarında sadece
Türkiye'yi yönetmeyeceğiz. Türkiye Cumhuriyetleri, Kafkaslar ve Ortadoğu'da inşallah lider bir Türkiye oluşturacağız. Ben istiyorum ki Türkiye'min her yerinde insanlarımız mutlu olsun. Türkiye'de başı açık olan da kapalı olanda bizim kardeşimiz olacak. Bütün gençleri Türkiye değişim hareketine kayıt olmaya davet ediyorum" dedi.
Kuracağı yeni partisinin isminin ne olacağı yönündeki sorulara ise, "Partimizin ismini ben kurmayacağım. Partimizin ismini halk ve tüm yurttaşlarımız kuracak. Bir gün Ankara'ya parti kurmaya gidersem ben oraya parti kurmaya değil, tabela asmaya değil Türkiye'nin anahtarını teslim almaya giderim" diye konuştu.
Başkan Sarıgül açıklamasının ardından yaklaşık 500 araç konvoyu ile Kastamonu'nun Daday ilçesine hareket etti.

iha
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2009 Cumartesi 16:18:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?