18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Satranç şampiyonası başladı

2008 - 2009 Türkiye Satranç Şampiyonası, 24 Mart - 07 Nisan 2009 tarihleri arasında Karabük'ün Safranbolu ilçesinde yapılıyor. Şampiyonada 14 sporcu yarışıyor.


2008 - 2009 Türkiye Satranç Şampiyonası Türkiye Satranç Federasyonu, Karabük Valiliği, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Bizim Radyo Televizyon ve Cinci Han'ın destekleri ile Karabük'ün Dünya Miras Listesi'nde yer alan Safranbolu ilçesinde 400 yıllık Kervan Saray olan Cinci Hanı'nda düzenlenen bir törenle başladı. Törende Karabük Valisi Nurullah Çakır, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Safranbolu Kaymakamı Gökhan Azcan, Türkiye Satranç Federasyonu Başkan Vekili Murat Kul ve Safranbolu Belediye Başkanı Nihat Cebeci, KARDERFED Başkanı Cevdet Akay, Türkiye Yerel Televizyonlar Birliği Başkan Yardımcısı BRTV Televizyonu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çetinkaya ve bazı daire müdürleri hazır bulundu.
Törende bir konuşma yapan, Türkiye Satranç Federasyonu Başkan Vekili Murat Kul Şampiyonanın Safranbolu gibi özel bir yerde yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek sözlerine şöyle devam etti:
"Safranbolu için ayrıca bu etkinlik bir tanıtım olacaktır, burada Satranç gibi Şövalye Sporunu gerçekleştirmek bize mutluluk verdi gurur duyuyorum, emeği geçen herkese teşekkür ederek sporculara başarılar diliyorum."
Etkinlik için federasyon yetkililerine minnettar olduklarını belirten Karabük Valisi Nurullah Çakır ise Satranç sporunun okullarda yaygınlaştırılmasını istedi.
Vali Çakır yarışmaya katılan sporculara başarılar dileyerek, "Akılla yoğrulan bir şampiyonanın dünya miras kentimizde yapanları tekrar kutluyorum, çok manidar bir hareket olmuş, böyle spor organizasyonların bu tür tarihi yerlere kaydırılması çok önemlidir, Şampiyonayı finale kadar takip edeceğim" dedi.
Toplam maddi ödül tutarı 7 bin 500 TL olan şampiyonaya 250 sporcu arasından yapılan yarışma sonunda Mikhail Gurevıch, Antalya'dan Serkan Köse, Adana'dan Baris Esen, İstanbul'dan Tufan Can Uzuner, Umut Atakısı, Suat Atalık İzmir'den Burak Fırat, Yakup Erturan, Mert Yılmazyerli, Fethi Apaydın, Ankara'dan Mustafa Yılmaz, Cemil Can Marandi, Yalova'dan Yasin Emrah Yağız, Mersin'den Aydın Duman isimlerinden oluşan 14 sporcu dereceye girerek Şampiyonada yarışmaya hak kazanmıştı.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Mart 2009 Perşembe 10:59:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?