18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Seçim öncesi işçi alımı yok

Karabük'ün neredeyse ileriye dönük 50 yıllık perspektif çerçevesinde projeleri hayata geçirmeye başladıklarını anlatan Karabük Belediye Başkanı Hüseyin Erer, yaklaşan yerel seçimler öncesi belediyeye işçi alımı olmayacağını belirtti.

Karabük'ü yeniden imar etmeye başladıklarını ve bu nedenle Karabük'ün her mahallesinde yolundan parkına kadar her alanda yenileme çalışmaları yaptıklarını kaydeden Belediye Başkanı Erer, "Şuan 200 civarında ekibimiz 20'nin üzerinde mahalle ve semtimizde çalışmalar yapıyor. Bir taraftan büyük projeleri yürütüyoruz, diğer taraftan her mahalleye bir veya birden fazla park yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Diğer taraftan 2 ekibimiz mahallerimizde asfalt çalışmalarını sürdürüyor. Kış öncesi mahallelerimizin asfalt olmayan yollarını onararak kış aylarında çamur deryasına yol görüntülerini kaybetmek için çalışıyoruz" dedi.

"SOSYAL HAYATI ARTIRMAK İÇİN"
Karabük'ün küçülen sosyal alanını genişletmek için çalışmalar yaptıklarını ve bunun içinde projeleri hızlandırdıklarını belirten Başkan Erer, "Yeni belediye hizmet binası inşası devam ediyor. Üniversite öğrenci evlerini bitirdik. Otistik okulu eğitim ve öğretime başladı. İş eğitim merkezi binası tamamlandı. Kayabaşı Mahallesi'nde çok geniş çaplı düzenlemeler yapıyoruz. Emekli evleri, bilgi evleri, kültür sanat merkezleri, yeni muhtarlık binaları inşa ediyoruz. Çalışmalarımız hızlı bir şekilde tempomuz devam ediyor. Bir çok sosyal faaliyetlerin içinde olduğu sosyal merkezimizde öğrencilerimize okul yardımları yapıyoruz. Sosyal yaşamı destekleme projesi kapsamında bugüne kadar 8 bin 500 vatandaşımızı kaplıcalara getirdik. Hedefimiz 10 bin kişi. Karabük şehir merkezinde yerleşim yeri olmadığından akşam erkenden her taraf kapanıyor ve halk sokakta gezmiyor. Buranın hareketli hale gelmesi için noksanlıkları gidermek için çalışıyoruz. Şehrin ortasına TOKİ Cevizkent konutlarını yaptık. Yakında 2. etapta teslim edilecek ve şehir yavaş yavaş canlanmaya başlayacak. Halkın rahatça gezip oturacağı bir park yok. Bunun için 100 evler bölgesi için Kardemir'le görüşmelerimiz sürüyor. 100 evler bizim için çok önemli bir proje ve burası konusunda mahkemeden çıkan gerekçeli iptal kararını inceledik. Orada mahkemenin emrettiği hususları dizayn ederek Kardemir ile görüştük. Onlardan gelecek müracaatı bekliyoruz" dedi..

"KARABÜK'Ü KARABÜKLÜLERE ANLATIYORUZ"
Belediye Başkanı Hüseyin Erer, Karabük'te yaşayıp da Karabük'ü bilmeyen çok insanın olduğunu ifade ederek, "Karabük büyük bir yer. Karabüklüler oturup bir düşünsünler, Karabük'ü yüzde 25 ayda 30'u bilir. Mahallerimizden muhtarlarımızın yardımıyla topladığımız 700 civarında vatandaşlarımıza yaptığımız ve yapmakta olduğumuz projelerimizi gösteriyoruz. Bu gezdirdiğimiz insanların yüzde 90 yaptığımız işleri ve Karabük'ün bir çok mahallesini yeni görüyor ve burada ne zaman mahalle olduğunu soruyorlar. Biz önce Karabük'ü Karabüklülere anlatıyoruz. Sivil toplum kuruluşlarını da buralara getirerek projeleri göstereceğiz. Karabük'ün sosyal hayatını etkileyici birbiri ardına bir çok proje gerçekleşiyor. Bunlar tamamlandığında Karabük'ün değişmiş olan çehresi bir başka aşamaya geçecektir. Belediye olarak şuan Mavi şehir ve Cevizkent konutları, Üniversite öğrenci evleri bitirildi. Karabük'te alt gelir grubu insanlarımızdan çok ciddi boyuta talep var halen. Orman kentin ihalesi yapıldı. Burada bodrum ve zemin dahil 13 katlı, orman işletmesine verilecek olan 2 blokta 7 katlı olacak. Diğer yandan Soğuksu sosyal konutlarında çalışmasına en kısa sürede başlanacak.

"SEÇİM ÖNCESİ İŞÇİ ALIMI YOK"
Yaklaşan yerel seçimler öncesi belediyeye işçi alımı olmayacağının da altını çizen Başkan Erer, "4.5 yıl önce belediyeyi devir aldığımızda işçi ve memur sayımız 611'di. Bugün 400 civarında, hatta altında bir işçi ve memur sayımız var. Ama norm kadro kararnamesine göre belediyeler eleman çalıştırabiliyorlar. Biz belediye olarak düz memur konusunda fazlamız var, bazı teknik elemanlarda sıkıntımız var. Zabıta'da eksiğimiz var o açığı da kapatmaya çalışıyoruz. Ama işçide kesinlikle fazlalığımız var. 200 tane personel azalma olmasına rağmen hala en az 100 personel fazla gözüküyor. Bununda da 50'den fazlası işçi. Buda seçimlerde kesinlikle adam alınamayacağı anlamına gelmektedir. Belediyeyi aldığımızda 30 trilyon borcu vardı, bugün ise bu borcun altındayız. Belediye olarak ödediğimiz borçların yanında yaptığımız işler ise bunun 3 katıdır. Göreve geldiğimiz 4.5 yıl içersinde 175 milyon YTL'lik yatırım yapmışız. Bunun sadece 120 milyon'u Öğrenci evleri, belediye binası, ceviz kent ve mavi şehir konutları. Karabük'ün alt ve üst yapı ile araç alım bakıma ise 30 milyon YTL harcama yaptık" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2008 Cumartesi 17:19:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat kaya IP: 88.250.75.xxx Tarih : 22.01.2009 09:27:52

seçim öncesi işçi alımı yok diyorsunuz peki seçimden sonra işçi alımı olacakmı olacaksa ne türlü bi alım olacak kpss ilemi yoksa norm kadro olarakmı alınacak.şimdiden tşk