18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Şef Franchini Lezzetler Şenliği'nde

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde düzenlenen 3. Geleneksel Lezzetler Şenliği'ne katılacak olan İtalyan Şef Angelo Maria Franchini, İtalyan mutfağı ve Safranlı yemek tarifleri hakkında atölye çalışması yapacak.

Ankara İtalyan Kültür Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, UNESCO tarafından koruma altına alınan yerler listesine dahil olan Safranbolu'da 23-25 Mayıs arasında düzenlenecek şenliğe, birçok ahçı ve mutfak ustasının yanı sıra Şef Franchini de katılacak.

Şenlikte, özellikle Bartın, Kastamonu, Bolu ve Karabük'e özgü yemek ve tarifleri sunulacak. İtalyan Şef Angelo Maria Franchini de İtalyan mutfağı ve Safranlı yemek tarifleri hakkında atölye çalışması yapacak. 20 yıldır mutfak ve yemek işleriyle
uğraşan Franchini, aralarında şef Angelo Paracucchi'nin de bulunduğu birçok yetenekli ve tanınmış şeften mutfak sırrı ve tekniği öğrendi.

Fine Dining İtalyan restoranlarının uluslararası zincirlerinin hazırlanması ve açılmasında görev alan Franchini, başarısı sayesinde Avrupa, Afrika, Asya, Birleşik Arap Emirlikleri, ABD ve Kanada'da bulundu.

Ulusal ve uluslararası festivallere katılan Franchini, İtalya ve yurt dışında mutfak kursları veriyor, çok sayıda restoran işletiyor.

.
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2008 Çarşamba 11:49:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?