18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Şehir bayraklarla donandı

Nevruz kutlamaları sırasında Mersin’de yaşanan Türk Bayrağı’nı yakma olayına tepki göstermek için, Karabüklüler şehrin cadde ve sokaklarını Türk Bayrağı ile donattı.

Karabük Belediye Başkanı Hüseyin Erer, Mersin’de bayrağa yapılan saygısızlığı kınadıklarını ve yaşanan bu üzücü olaya tepki göstermek için bayrak kampanyası başlattıklarını söyledi.

Erer, "Şanlı bayrağımıza yapılan hareketi nefretle kınıyoruz. Türk Bayrağı, Türk milletinin simgesidir. Asla yere düşürülemez, asla çirkin hareket yapılamaz. Bu hareketi yapanların bu memlekette yeri yoktur. Buna tepki olarak dün geceden itibaren Karabük’ün cadde ve sokaklarını bayraklarla süsledik" dedi.

Belediye binasına dev Türk Bayrakları asan belediye ayrıca cadde ve sokaklardaki tüm aydınlatma direklerini de bayraklarla süsledi. Kampanyaya destek veren Karabüklüler de, Mersin’de yaşanan olayı kınadıklarını söylediler. Selim Yurdakul isimli esnaf, "Bayrağımıza hakaret edenleri lanetle kınıyorum. Böyle bayrak düşmanlığı olmaz. Biz bayrak sevgisi ile yaşayan toplumuz. Bayrak bizim her şeyimiz. Bayrağımıza el kaldırmaya yeltenmek gaflet, dalalet ve hatta hıyanetten başka bir şekilde tarif edilemez. Bayrağımıza uzanan eller kırılsın" derken, Ahmet Çakır isimli emekli vatandaş ise, "Bayrağa yapılan hakaret Türkiye’ye yapılmış bir hakarettir. Karabük’ün bayraklarla donatılması ile, bayrak düşmanlarına iyi bir cevap verdiğimizi düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Çelik-İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Ragıp Tunç da, "Atalarımızın kanından rengini alan Türk Bayrağı bizim namusumuzdur. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Vatan eğer uğruna ölen varsa vatandır. Mersin’de yaşanan bu rezil tabloyu şiddetle kınıyoruz. Bir karış toprak için seve seve kanımızı veririz. Hiç kimseye de bayrağımızı peşkeş çektirmeyiz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2005 Çarşamba 15:52:06
Güncelleme :26 Mart 2005 Cumartesi 19:09:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?