18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Şehit aileleri Çanakkale'yi gezdi

Karabük Valisi Can Direkçi'nin talimatları doğrultusunda, Vali Yardımcısı Cemal Hüsnü Kansız'ın organize ettiği Çanakkale gezisi hafta sonu gerçekleştirildi. Düzenlenen geziye 45 şehidin yakınları katıldı.

Karabük Valiliği'nin katkılarıyla düzenlenen gezide ilk olarak Çanakkale'nin Eceabat ilçesine gidildi. Burada Eceabat Kaymakamlığınca görevlendirilen tur rehberi ile birlikte sırasıyla Kilitbayır Kalesi, Namazgah tabyası, Rumeli Hamidiye tabyası, Rumeli Mecidiye tabyası ve Seyid Onbaşı Anıtı, Mecidiye Şehitliği, Soğanlıdere Şehitliği, Şahindere Şehitliği, Alçıtepe Köyü, Çanakkale Şehitleri Abidesi, Seddülbayır Köyü ve Yahya Çavuş Anıtı, Zıhındere Sargı Yeri Şehitliği gezildi.

Daha sonra Eceabat Öğretmenevi'nde öğle yemeği yiyen şehit aileleri, daha sonra ise sırasıyla Kabatepe Tanıtım Müzesi, Anzak Koyu, Mehmetçiğe Saygı Anıtı, Kanlısırt, 57. Alay Şehitliği, Mehmet Çavuş Anıtı ve Şehitliği ile Conk Bayırı'nı gezdi. Şehit aileleri Çanakkale gezisinin ardından İstanbul'da bulunan Eyüp Sultan Hazretlerinin Türbesini ziyaret ettiler. Daha sonra Eyüp Sultan Camiinde sabah namazını kılan şehit aileleri buradan sonra Karabük'e geri döndüler.

iha
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2007 Pazartesi 15:43:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?