22
Mayıs
2024
Çarşamba
KARABÜK

Şehitler Ormanı hizmete açıldı

KARABÜK ŞEHİTLER ORMANI VE ORMAN İÇİ DİNLENME YERİ HİZMETE AÇILDI

Orman Genel Müdürlüğü'nün katkılarıyla Karabük Orman İşletme Müdürlüğü'nce yapılan Karabük Şehitler Ormanı ve Orman İçi Dinlenme Yeri törenle hizmete açıldı.

Eskipazar Hanköy mevkiinde 30 dönümlük arazi üzerine Orman Genel Müdürlüğü'nün katkılarıyla Karabük Orman İşletme Müdürlüğü'nce yapılan, Karabük Şehitler Ormanı ve Orman İçi Dinlenme Yeri törenle hizmete açıldı. Son derece güzel bir şekilde dizayn edilen şehitlik anıtının bulunduğu alana üzerinde Karabük merkez ve ilçelerinde kayıtlı 41 şehidin ismi yazılı anıt taşlar yapılarak yanlarına şehitlerin adına fidanlar dikildi. Orman Genel Müdürü Osman Kahveci törende yaptığı konuşmada, "Orman Genel Müdürlüğü olarak Türkiye'nin yeşillendirilmesindeki gayretlerimizin bir devamı olarak her ile bir kent ormanı projesi başlatmıştık. Bunun akabinde, vatanımızın bölünmezliği uğruna seve seve canlarını veren aziz şehitlerimize bir vefa borcu olarak onları unutmadığımızı göstermek adına Şehitler Ormanı kurma projesini başlattık. Kurduğumuz bu ilk Şehitler Ormanını da bugün burada hizmete açıyoruz. İstedik ki dikilen fidanlar büyüdükçe, şehitlerimizin ruhu şad olsun, dikilen ağaçlarda kuşlar öttükçe şehitlerimizi bir kez daha hatırlayalım ve analım. Burada şehitlerimizin her biri için bir alan düzenledik ve aileleri ile birlikte her şehidimiz için bir fidan dikeceğiz. Dikeceğimiz fidanlar 2 Bin yaşına kadar yaşayabilen bizim bölgemize has nadir fidanlardandır. Bu ağaçlar yaşadığı sürece şehitlerimiz hiçbir zaman unutulmayacaktır. Şehitler Ormanımızın bölgemize ve Karabük'ümüze hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Törende bir konuşma yapan Vali İzzettin Küçük ise, şehitlerimizin günümüzde ve tarihimizde milletimizce bütün değer yargılarının en üstünde olduğunu ifade ederek, "Aziz şehitlerimizin mübarek çehreleri, ay yıldızlı bayrağımız kadar mukaddes değerlendirilmiştir. Bu topraklarda bin senedir bulunuyoruz. Tarihimizde bu topraklarda bin senedir hüküm süren başka bir millet ve devlet yoktur. Çünkü biz bu topraklarda yaşamanın bedelini her zaman kanımızla canımızla ödemiş bir milletiz ve bundan sonrada ödemeye hazırız. Orta Doğu coğrafyasında 241 tane şehitlik bulunmaktadır. Bu coğrafyada bu kadar uzun hür ve özgür kalmamızın en önemli nedeni, bu topraklar uğruna milleti için, değerleri için can vermeye hazır insanların bulunması ve bu uğurda şehitler vermesidir. Şehitlerimiz onun için bizim bütün değer sistemlerimizin temelindedir. Bizim peygamber ocağı olarak kabul ettiğimiz ordumuz, şehitlik ve gazilik üzerine yükselir. Ben burada bütün şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. Onlar her zaman bizim aramızda. Bizim değer sistemimizde şehitler yaşamdan kopmuş insanlar değildir. Onlar bizim her zaman kalbimizde yaşıyor. Bunun içindir ki bu mekanları onların adına tahsis ediyoruz. Şehitlerimizin ailesi de bizim için en kıymetli emanettir. Bununla ilgili Devletimiz pek çok yasal düzenleme yapmıştır. Valiliğimizde kurduğumuz Şehit Yakınları ve Gaziler Bürosu da onlar için hizmet vermektedir. Her zaman onların hizmetindeyiz. Bu güzel düzenlemeyi yapan Sayın Orman Genel Müdürümüze bu vefalı düşüncesinden dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Vali İzzettin Küçük Şehitler Ormanı içinde yapılan şehitlik anıtının yapımındaki katkılarından dolayı Orman Genel Müdürlüğünce hazırlanan plaketi HP Mermer sahibi Ata Peker'e verdi. Vali İzzettin Küçük ve beraberindekiler daha sonra Karabük Şehitler Ormanı ve Orman İçi Dinlenme Yerinin açılış kurdelesini keserek şehit aileleri ile birlikte fidan diktiler. Karabük Şehitler Ormanı ve Orman İçi Dinlenme Yeri açılış törenine Vali İzzettin Küçük başta olmak üzere AK Parti Karabük Milletvekilleri Mehmet Ceylan ve Cumhur Ünal, Garnizon Komutanı J. Albay Ufuk Nayır, Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, Eskipazar Kaymakamı Akın Zor, Eskipazar Belediye Başkanı Dursun Baş, Safranbolu 125. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanı J. Albay Ahmet Adnan Şimşiroğlu, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, vatandaşlar ve şehit aileleri ile gaziler katıldı.

KARABÜK ŞEHİTLER ORMANI VE ORMAN İÇİ DİNLENME YERİ HİZMETE AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2011 Pazar 17:17:05
Güncelleme :6 Mart 2011 Pazar 17:31:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?