18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Şeker Kanyonu'na turist akını

ŞEKER KANYONUNA TURİST AKINI

Karabük 'ün Yenice ilçesi Şeker mevkiinde bulunan Şeker Kanyonu bu yıl yerli ve yabancı turist akınına uğruyor.

Yenice Şeker Kanyonu yaz aylarında sıcaktan bunalan yerli ve yabancı turistlerin nefes alma yeri haline geliyor. Kanyona gelen turistler, hem piknik yapıyor hemde eşsiz doğa güzelliği karşısında suya girerek serinlemeye çalışıyor.

6.5 kilometre uzunluğundaki kanyon yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrarken özellikle şehirlerden ve sıcaklardan bunalanların adresi haline geldi. Zonguldak'tan gezmeye gelen Şevki Berber, "Ben aslen buralıyım fakat saklı bu cenneti ancak yeni görebildim. Yaz günlerinde, yaz sıcaklarında herkesin serinlemek için gelip gezebileceği bir yer. Türkiye'nin en uzun kanyonundan bir tanesi olduğunu da öğrendim. Ben burayı çok sevdim" dedi.

Ayrıca Şeker Kanyonunda doğal yapısı itibariyle, kanyoning, çadırlı kamp, dağcılık, kaya tırmanışı, rafting gibi her türlü doğa sporuna elverişli olan ve kanyoning yapmaya elverişli olmasının yanı sıra bu yıl Yenice İlçe Kaymakamlığı tarafından yapılan yürüyüş parkurları ile eşsiz doğa güzellikleri arasında sakin ve huzurlu yürüyüş ve bisiklet turu imkanı sunulduğu belirtildi.

ŞEKER KANYONUNA TURİST AKINI
İHA
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2010 Salı 16:58:02
Güncelleme :12 Ağustos 2010 Perşembe 15:32:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?