21
Mayıs
2024
Salı
KARABÜK

Sendikadan maaş tepkisi

Karabük'ün Safranbolu ilçe belediyesinde çalışan işçi ve memurların maaşlarını alamadıkları bildirildi.


Türk-İş'e bağlı Belediye-İş sendikası Karabük Şubesi Başkanı İlhami Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, "Safranbolu Belediyesinde çalışan işçilerimiz ve memur arkadaşlarımız maaşlarını alamamışlardır" dedi.


2004 yılından bu yana birikmiş alacakları olarak işçilerin her birinin Safranbolu Belediyesinden 18 bin TL' yi bulan ikramiye ve sosyal hak alacaklarının bulunduğunu belirten Sendika Başkanı İlhami Yılmaz şunları söyledi:
"Bu soğuk kış günlerinde yakacak olarak 1.5 ton kömür yardımları da verilmemiş, işçilerimizin aileleri çocukları zor durumda kalmıştır. Başkan Nihat Cebeci, İller Bankası ve diğer gelirleri dışında 3 milyon TL'ye belediyenin arsalarını satmış, bu paralardan işçi arkadaşlarımızın birikmiş alacaklarından para ödemesi yapacağım demesine rağmen hiçbir ödeme yapmamıştır.

Artık çalışanlarımızın bekleyecek tahammülü kalmamıştır. Sendika olarak ta bizim de inancımız, güvenimiz kalmamıştır. Laf değil icraat istiyoruz. Maaşlarımızı istiyoruz, alacaklarımızı istiyoruz, bu kış günlerinde yakacak yardımlarımız olan kömürlerimizi istiyoruz. Başkan Cebeci, işçilerimizin alacakları ile ilgili borçlarını ödeyip, işçilerimizle helalleşmesi gerekir, görevinden öyle ayrılması gerekir."

İha
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2009 Cuma 17:35:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?