18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Servis araçları denetlendi

Karabük'te personel taşıma servisi yapan, "S" plaka almış olan ve Sorumlu Sınırlı 40 Nolu Otobüsçüler Kooperatifine kayıtlı araçlar denetlendi.

Karabük Belediyesi tarafından yapılan denetimlerde araçların teknik ve idari yönden yönetmelik hükümlerine uygun olup olmadıklarına bakıldı. Kontrol sonrası hükümlere uygun olan araçlara uygunluk belgesi verildi. Karabük S.S. 40 nolu Otobüsçüler Kooperatifi Başkanı Hüseyin Kılıç, personel ve öğrenci taşıma servislerini düzene sokmayı amaçladıklarını belirterek, “Valiliğimiz, emniyetimiz ve başta belediyemiz olmak üzere bize destek verdiler. Karabük'te kimlerin servis çektiği belli değildi. "S" plaka uygulamasına geçildi. Belediye tarafından bir genelge hazırladı. Genelge doğrultusunda birçok arkadaşımız 'S' plakalarını taktılar. Şuanda araçlarımız kontrol ediliyor. Bu kontrol neticesinden sonra 'S' plaka takan arabalarımız çalışma ruhsatlarını alacaklar. Belediyenin kontrolünden geçmeyen araçlara ruhsat verilmeyecek. Dolayısıyla serviste çekilemeyecek. İşimizin üzerinde titizlikle duruyoruz. Ağustos ayının sonuna kadar araçlarını kontrol ettirmeyen ve 'S' plakasını almayan arkadaşlarımız müktesap haktan da yararlanamayacaklar" dedi.

Karabük Belediyesi Trafik Zabıta Müdürü Sedat Köse ise korsan ve kayıt dışı taşımacılığı önleyeceklerini belirterek, “Karabük'te personel servisi araçlarımızı kayıt altına alarak, bunlara 'S' plakasının verilmesini sağladık. 107 tane okul servis aracımız, 168 tanede personel taşıma aracımız var. Toplam kayıtlı olan 275 adet servis aracımız mevcuttur. Bu araçlarımızın kayıt altına alınmasında ki birinci faktörlerden bir tanesi, bu araçların teknik ve idari yönden şartnamelere uygunluğu denetlenmesi gerekiyordu. Burada ki işlemler tamamlandıktan sonra Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürlüğü olarak ruhsatlarını vereceğiz. Bu uygulama ile Karabük'te korsan ve kayıt dışı taşımacılığı önleyeceğiz. Bu sayede esnafımızın sosyal ve ekonomik anlamda haklarının korunması sağlanacak. Kimseye haksızlık yapılmamış olacak. Bu sistemle de Karabük'te ki servis araçlarını belli bir disiplin altında çalışmasını sağlayacağız” diye konuştu.

Denetimleri gerçekleştiren Karabük Belediyesi Makine Mühendisi Destek Hizmetleri Müdürü Mustafa Danapınar ise yönetmeliklere göre kontrollerini yaptıklarını ve denetimler sonunda pırıl pırıl araçlara kavuşacaklarını kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2007 Perşembe 14:42:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?