18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Servis araçlarına denetim

Karabük Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, şoförler odasına bağlı servis araçlarını denetleyerek, eksikliklerini tamamlamaları ve güzergah izin belgelerini 15 Şubat'a kadar almaları konusunda uyarıda bulundu.


Güzergah izin belgelerini vermek amacı ile her yıl düzenli olarak yapılan servis araçları denetimi Karabük Belediyesi zabıta ekiplerince otobüsçüler kooperatifi garajında yapıldı. Denetimlere Karabük Belediyesi Zabıta Müdürü Sedat Köse ve Destek Hizmetler Müdürü Mustafa Danapınar katıldı. Servis araçları tek tek denetimden geçerken, takım, avadanlık ve malzemeleri eksik olan araç şoförleri uyarılarak güzergah belgelerini 15 Şubat'ta kadar almaları gerektiği konusunda uyarıldı.


Ayrıca denetimlerde hazır bulunan Karabük Şoförler ve Otomobilceler Odası Başkanı Ahmet Karabacak sağlıklı bir servis yapılması açısından bu denetimlerin mutlaka yapılması gerektiğini ifade ederek, " Her yıl araçlarımız düzenli olarak denetimden geçiyor. Bizde bundan mutluluk duyuyoruz. Bundan dolayı da Belediyemize teşekkür ediyoruz. Sağlıklı bir servis yapılması açısından bu denetimlerin mutlaka yapılması gerekiyor. Güzergah belgesi konusu ile ilgili bir çalışma yapıyoruz. Bilindiği gibi öğrenci
servisimizde güzergah belgelerimizi tamamladık. Personel servisi ile ilgili de güzergah belgeleri verileceğinden dolayı araçlarımızın tamamı kontrolden geçiyor. Servise uygun olmayan araçların bakımları yaptırılıyor. Belediye ekiplerimiz ile birlikte bu araçlarımızı denetimden geçirerek güzergah belgelerini alıp düzenli bir şekilde servisçilik yapmaya çalışıyoruz. Daha önce güzergah belgesi verme süresi için 30 Ocak'a kadar müsaade alınmıştı. Esnafımızın durumu malum. Belediye Başkanımız Odamıza ziyarete
gelmişti. Kendisi ile görüşerek güzergah belgesi verme tarihini 15 Şubat'a kadar uzattık. 15 Şubat'a kadar servis çeken arkadaşlarımızın mutlaka güzergah belgelerini alması gerekiyor. Servis araçlarımız toplu halde Otobüsçüler Kooperatifi garajında bulundukları için Belediye ekiplerimiz sağ olsunlar garajımıza kadar gelerek araçlarımızı denetimden geçirdikleri için ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.


Karabük Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürü Mustafa Danapınar ise takım, avadanlık ve malzemeleri eksik olan araç şoförlerine uyarılarda bulunduklarını ifade ederek, "İlimizde bulunan personel servis araçlarının yönetmeliğe uygunluğunu, ayrıca fenni ve teknik muayenelerini araçlarda bulunması zorunlu olan takım, avadanlık ve malzemelerin kontrollerini yapıyoruz. Araçların eksikleri varsa araç şoförlerini uyarıyoruz.

Arkadaşlarımızın kazasız ve belasız çalışmalarını temenni ediyorum. Yapmış olduğumuzdenetimlerde mutlaka araçlarının teknik, fenni muayenelerinde işaret ettiğimiz malzemeleri mutlaka bulundurmaları konusunda ikazımızı yineliyorum. Personel yönetmeliğine göre de uygunluklarını kontrol edip, uygunsa güzergah belgelerini veriyoruz" diye kaydetti.


Karabük Belediyesi Zabıta Müdürü Sedat Köse ise Karabük Belediye Başkanı Hüseyin Erer'in talimatı ile yaklaşık 3 bin kilometrelik yol kat ederek 4 Büyükşehir, 8 İl Belediyesini gezdiklerini ve hazırlanan servis araçları yönetmeliği ile Türkiye genelinde Karabük'ü örnek alan değil örnek olan bir il konumunda getirdiklerini söyledi.


Korsan taşımacılığı önleyen bir yönetmelik hazırladıklarını sözlerine ekleyen Köse şunları söyledi: "2006 yılında Belediye Başkanımızın vermiş olduğu talimat doğrultusunda Şoförler Odası Başkanımız ve Umumi Servis Araçları Odası Başkamız ile birlikte yaklaşık 3 bin kilometrelik yol yaparak 4 Büyükşehir Belediyesi, 8 İl Belediyesi gezilerek Karabük Belediyesi sınırları içersinde çalışacak olan servis araçları yönetmeliği hazırlıklarına başladık.

Bu yönetmeliğimizin hazırlığını yaparak meclisimizin onayındanda geçirerek yürürlüğe koyduk. 2 yıldır bu uygulamayı yapmaktayız. Bu konuda bizi mutlu eden en büyük konulardan birisi örnek aldığımız yönetmeliklere göre Karabük iline ve şoför esnafımızın menfaatine uygun, kültür, sosyal ve ekonomik açıdan rahatlatan, korsan taşımacılığı önleyen bir yönetmelik hazırladık. Bu hazırladığımız yönetmelikle de Türkiye genelinde örnek alan değil örnek olan bir il olduğumuz. Bugün Büyükşehir Belediyelere bu yönetmeliğimizin fotokopisini gönderip onlarla da bu uygulamada paraleldoğrultuda çalıştığımızı ve Karabük ilini örnek aldıklarından dolayı mutluluk duyuyoruz.

Her yıl bu araçların belirli bir muayeneden geçmesi gerekiyor ve güzergah izin belgelerini yenilemeleri gerekiyor. 1-30 Ocak tarihleri arasında personel servis araçlarımızı bu muayeneden geçirerek güzergah izin belgelerini vermeyi planlamıştık. Esnaf arkadaşlarımızın içinde bulundukları ekonomik ve sosyal durumdan dolayı Belediye Başkanımıza iletilmiş ve denetimlerimiz 15 Şubat'a kadar uzatmış bulunmaktayız.

Personelservisi yapan arkadaşlarımızın 15 Şubat'a kadar gerekli eksikliklerini tamamlayarak Zabıta Müdürlüğü Trafik Servisine müracaat ederek güzergah izin belgelerini almaları gerekmektedir. Herhangi bir cezai muayede ve ekiplerin kontrol esnasında olağanüstü bir durumla karşılaşmamaları için güzergah izin belgelerini çıkartmalarını arzu ediyoruz. Oda Başkanımıza da teşekkür ediyorum. Belediye Başkanlığı olarak odamız ile iyi ve koordineli bir diyalog içersinde yürütmekteyiz."

İha
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2009 Salı 19:06:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?