22
Mayıs
2024
Çarşamba
KARABÜK

Servis şoförlerine eğitim

SERVİS ŞOFÖRLERİNE EĞİTİM

Karabük'te okul servisi çeken sürücülere eğitim semineri verildi.

Karabük İl Emniyet Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Karabük Belediye Başkanlığı, İl Jandarma Komutanlığı ve Umumi Servis araçları odası tarafından servis aracı şoförlerinin Polis Evi'nde eğitim semineri verildi.

Seminerde bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Şube Müdürü Muzaffer Bircan, "Taşımacılık yapıyoruz ve insan taşıyoruz. Normal bir taşımacılık yapanla insan taşıyanlar arasında bir fark vardır. Bir de biz öğrenci taşıyoruz, bu daha önemli. 6 yaşından itibaren 18 yaşına kadar öğrenci taşıyoruz. Şoför esnafımızdan bir beklentimiz var, oda öğrencilerimizin yanında davranışlarına iletişimlerine son derece dikkat etmeleri gerekiyor" dedi.

Karabük Belediyesi Zabıta Müdürü Sedat Köse ise, "Bundan 4-5 sene önce servis araçlarıyla ilgili Belediye Başkanlığı olarak 2005 yılında değişiklik yapılarak yeniden Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren belediye kanununun ilgili maddesi gereğince servis araçları hizmet yönetmeliği çıkardık ve uygulamaya başladık. Bu servis araçları hizmet yönetmeliğimizin amacı ilimizde korsan taşımacılığın önlenmesi bir kaos ortamından kurallar bütünlüğüne giderek,disiplin altına alarak özellikle öğrenci ve personel taşımacılığının disipline edilmesidir. Bu yönetmelikle servis odasıyla beraber yönetmelikle ilgili Türkiye'nin belirli illeri gezildi. Şu anda Türkiye'de örnek alınabilecek bir yönetmelik belediyemizce hazırlanarak uygulamaya koyuldu. Zaten bu maddeleri de biz sizlere uyguluyoruz" diye konuştu.

Eğitim semineri daha sonra Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Şube Müdür Yardımcısı Davut Yılmaz tarafından slayt eşliğinde eğitici ve öğretici bilgiler verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2010 Cuma 12:11:05
Güncelleme :29 Ekim 2010 Cuma 12:28:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?