22
Mayıs
2024
Çarşamba
KARABÜK

'Sevdamız Türkiye Avrupa değil!'

Karabük’te binlerce vatandaş, Mersin’de Türk bayrağına yapılan çirkin saldırıyı protesto etmek amacıyla yürüyüş yaptı.

Türkiye Kamu-Sen Karabük Şubesi tarafından düzenlenen bayrağa saygı yürüyüşü İstasyon caddesinden başlayıp Albay Karaoğlanoğlu caddesine kadar sürdü. AK Parti Karabük Milletvekilleri Mehmet Ceylan, Hasan Bilir ve Ali Öğüten, Kamu - Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız ve siyasi parti ile binlerce vatandaş katıldı.

"Bayrağa uzanan eller kırılsın", "Ya sev ya terk et", "Bayrağı yakanı biz de yakarız", "İnadına Müslüman, İnadına Türk", "Sevdamız Türkiye, Avrupa Değil" şeklinde sloganlar atan kalabalık, daha sonra ellerinde bulunan Türk bayrakları ile Albay Karaoğlanoğlu Caddesi’nde yapılan konuşmalara katıldı. Bu arada Mersin’de düzenlenen Nevruz kutlamaları sırasında Türk bayrağına yapılan saldırıya tepkilerini göstermek için birer konuşma yapan AK Parti Karabük milletvekillerinin konuşması, ülkücü gençler tarafından terörist başı Abdullah Öcalan aleyhine atılan sloganlar ile kesildi.

Son olarak söz alarak konuşma yapan Kamu- Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, bunu yapanların, "Şerefsiz birer adi insanlar" olduğunu söyleyerek, "Bu yapılan, haince bir davranıştır. Hem bir ülkenin vatandaşı olmak, havasını teneffüs etmek, suyunu içmek, karnını doyurmak hem de o ülkenin en kutsal ortak değeri olan, bayrağına el kaldırmaya yeltenmek, gaflet, dalalet ve hıyanetten başka bir şekilde nasıl tarif edilir. Dost ve düşman şunu iyi bilmelidir ki ne bu ülkenin bölünmez bütünlüğü, ne de bu birlik ve bütünlüğün sembolü olan şanlı Türk bayrağı asla sahipsiz değildir. O bayrak layık olduğu yerde duracaktır. Bu ülke al bayrağın ilelebet dalgalandığı bir Türk yurdu olarak kalacak, hiçbir şer güç buna engel olamayacaktır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mart 2005 Cumartesi 19:05:41
Güncelleme :29 Mart 2005 Salı 15:18:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?