18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Sıfır faizli krediye büyük ilgi

Karabük Esnaf Odaları Birliği Başkanı Nurettin Tümen, Küçük ve Orta Ölçekli Sanayiyi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından başlatılan ''Esnaf ve Sanatkar Kredisi Destek Programı'' projesine 100'ü aşkın müracaat olduğu bildirildi.


Karabük Esnaf Odaları Birliği Başkanı Nurettin Tümen, yaptığı açıklamada, finansman ihtiyaçlarının karşılanabilmesi, piyasada yaşanan nakit sıkışıklığının giderilebilmesi kapsamında KOSGEB tarafından ilk kez imalatçı esnaf ve sanatkarlara yönelik sıfır faizli kredi desteği programının başlatıldığını belirtti. Toplam 5 bin imalatçı esnaf ve sanatkarın yararlandırılması planlanan programda, kadın girişimcilere pozitif ayrımcılık yapılarak işletme başına 30 bin YTL'ye kadar kredi kullandırılması planlanıyor. Tümen, program uyarınca, imalatçı esnaf ve sanatkar başına 25 bin YTL'ye kadar olan kredinin faizinin ise KOSGEB tarafından karşılanacağını ifade etti.


Ayrıca Tümen, imalatçı esnaf ve sanatkarlara sıfır faizli kullanılacak kredilerin destek programı kapsamında 18 ay vade uygulanacağını söyledi

iha
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2008 Çarşamba 14:35:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?